•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Filmska revija: PET ZVEZDICA u DKSG, 28-30.10.

DOM KULTURE „STUDENTSKI GRAD“

FILMSKA REVIJA: PET ZVEZDICA

28-30.10.

Filmska revija: Pet zvezdica prikazuje pet dugometražnih i igranih filmova koji nose epitet festivalskih hitova i odličnih ostvarenja, među kojima se izdvajaju jedan od najuspešnijih čeških filmova Kućna nega i angažovani dokumentarac Led i nebo.

Program je ostvaren u saradnjisa distributerskom kucom Five star.

Program:

Petak 28.10. u 18.00 i 20.00, Velika sala

Kućna nega

R: Slavek Horak, Češka, 2015, 92ʹ

Debitantski igrani film češkog pisca i reditelja Slaveka Horaka. Urađena u maniru najboljeg češkog filma, Kućna nega na duhovit i angažovan način obrađuje najvažnije životne teme. Radnja prati Vlastu, kućnu negovateljicu, koja je navikla da ceo život pomaže drugima. Međutim, nakon teške dijagnoze Vlasta mora da se suoči sa činjenicom da je došlo vreme da se zamene uloge i da će pomoć od sada biti potrebna njoj.

Subota 29.10. u 18.00, Mala sala

KREATIVNA KONTROLA

r: Bendžamin Dikinson

SAD, 2015, 97’

Radnja filma smeštena je u blisku budućnost Njujorka. Dejvid, menadžer advertajzing agencije, dobija zadatak da kreira novu promotivnu kampanju za AR naočare za proširenu stvarnost. Neispunjen u emotivnoj vezi sa instruktorkom joge, Dejvid zavidi svom najboljem prijatelju na savršenoj vezi koju ima sa lepom Sofi. Pomoću AR naočara pravi za sebe Sofin avatar, a granica između realnosti i fantazije brzo počinje da nestaje. Strasti se uzburkavaju, a stvari otimaju kontroli i Dejvid mora da se suoči sa preplitanjem javnog, privatnog i imaginarnog života.

Subota 29.10. u 20.00, Mala sala

LED I NEBO

r: Luk Žake

Francuska, 2015, 89’

Francuski eko-dokumentarac Led i nebo novo je ostvarenje oskarovca Luka Žakea, koji je režirao čuveni film Marš pingvina. Film prati istraživača Kloda Loriusa, koji je još 1957. godine kao mladić išao na Antarktik, a 1965. prvi upozorio na posledice globalnog zagrevanja. U ovoj epskoj priči susreću se avantura i nauka. Film je prošle godine svečano zatvorio filmski festival u Kanu.

Nedelja 30.10. u 18.00, Mala sala

SUDIJA

r: Kristijan Vinsen

Francuska, 2015, 98’

Francuski igrani film Sudija donosi priču o strogom sudiji koji, u trenutku dok prolazi kroz razvod, u svojoj sudnici ponovo susreće doktorku koja iz korena menja njegov život. U ovoj intrigantnoj mešavini drame u sudnici i potisnute romanse, glavne uloge igraju danska televizijska zvezda Sidse Bejbet Nudsen, koju naša publika zna iz serije Premijerka i fantastični francuski glumac Fabris Lučini. Film je prikazan na festivalu u Veneciji, gde je dobio nagrade za najbolji scenario i najbolju mušku ulogu.

Nedelja 30.10. u 20.00, Mala sala

PREDSTAVA NAD PREDSTAVAMA

Dokumentarni film

r: Benedikt Erlingson

Velika Britanija, 2016, 75’

Britansko-islandski dokumentarac, nastao u produkciji Bi-Bi-Sija, uz arhivski materijal i muziku svetski poznatog islandskog sastava Sigur Ros, predstavlja istoriju cirkuske umetnosti i karnevala u XX veku. Ovo neponovljivo kinematografsko iskustvo za sva čula, vodi nas u čudesni, jedinstveni svet cirkusa i karnevala.

Cena ulaznice 200 dinara.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...