•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Masterminds (2016)

Na samom početku, naslov filma „Masterminds“ deluje sasvim korektno. Na kraju krajeva, to je ipak fikcija najveće pljačke u američkoj istoriji (Loomis Fargo pljačka u Severnoj Karolini iz 1997. godine). Međutim, onda kada se kriminalna grupa iz filma predstavi gledaocima – nesposobni čuvar vozila za obezbeđenje David Ghantt (Zach Galifianakis), zavodnica u pokušaju Kelly Campbell (Kristen Wiig) i vođa grupe Steve Chambers (Owen Wilson) – film postaje pomalo ironičan. U suštini, ovi idioti nekako upadaju u ogromnu pljačku, da bi odmah nakon toga sav taj novac spiskali na kupovinu ogromne, blistave vile i celog voznog parka personalizovaniih kamiona. Definitivno niko od njih nije „genije“.

I sam film prati ovaj stav. Zaplet je, uslovno rečeno, relativno tanak: banda se okuplja, izvodi pljačku, i onda članovi kreću da se okreću jedni protiv drugih dok im se policija polako približava. Ipak, na svu sreću, glumačka ekipa ima dovoljno energije da ispuni ceo film, pa iako „Masterminds“-ima nedostaju oštre i kratke opaske, oni to nadoknađuju urnebesnom komedijom. Galifianakisov lik, Ghantt, na primer, je pravi nespretnjaković, koji se stalno sapliće na svom putu ka uspešnom izvođenju legendarne pljačke. Iako je Wiig tehnički njegova simpatija, on svoju savršenu partnerku u smislu komedije nalazi u Kate McKinnon, koja igra njegovu jednako čudnu verenicu. U jednom trenutku, njih dvoje se nalaze usred fotografisanja koje obično ide pre samog venčanja, što zapravo izgleda kao smena presmešnih poza, u anđeoskim kostimima i kompromitujućim pozicijama. Dodajte tu i FBI agenta Leslieja Jonesa, i ovaj film onda ima trojicu od četiri Ghostbuster-a, pri čemu čak dvojica od njih upadaju u nasilnu prepirku u tržnom centru. Strastveni ubica Jasona Sudeikisa nema puno smisla kao uverljiv lik, ali ga Sudeikis prožima dovoljnom količinom maničnog intenziteta kako bi održao drugi čin u ovom filmu.

Film „Masterminds“ već toliko dugo „stiže uskoro“ da bi osramotio čak i „Batman vs Superman“, ali je krajnji rezultat zapravo zabavni i komični triler koji prikazuje mnoge od najboljih i poslednjih u nizu veterana emisije „Saturday Night Live“.

Žanr:akcija, komedija, krimi
Godina:2016
Reziser:Jared Hess
Scenario:Chris Bowman, Hubbel Palmer
Uloge:Kate McKinnon, Kristen Wiig, Zach Galifianakis
Uzrast:PG-13
Box office:17M USD
Studio:Broadway Video, Michaels-Goldwyn, Relativity Media
Zemlja:United States
Website:www.mastermindsmovie.com
Jezik:engleski
Trajanje:95 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...