•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako znaÄajna, ili bilo Å¡ta Å¡to se tiÄe sveta kinematografije, možete nam poslati vaÅ¡a viÄ‘enja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 reÄenica, reÄi poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima sliÄne neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Storks (2016)

’Storks’ ima neke znake nazovimo loše animiranog filma – one vrste filma koji ne pretenduje da bude nešto više od dadilje na 90 minuta. Akcione scene su prebrze i energiÄne, i publici jedva daju priliku da razmisle pre sledeće potere, eksplozije ili muziÄkog predaha u vidu žurke. Montaža se dešava tempom koji se normalno koristi za reklame za pića sa visokim procentom kofeina. S obzirom da je izbor pao izmeÄ‘u toka koji priliÄi šali i onog koji je namenjen naraciji, autori filma uvek biraju šalu.

MeÄ‘utim, postoji i neoÄekivano srce u novom filmu Warner Animation Groupe, kao i nekonvencionalni senzibilitet komedije koji opravdavaju haos na ekranu. „Storks“ sugeriše da njegov bliski roÄ‘ak, „The Lego Movie“, nije izolovani incident i da novi razvojni tim za animacije u kompaniji Warner Bross ima plan za proizvodnju kvalitetnih filmova u godinama koje dolaze.

„Storks“ je delo reditelja žive akcione komedije Nicholasa Stollera (“Forgetting Sarah Marshall,” “Neighbors”), koji je udružio snage sa rediteljem Dougom Sweetlandom i producentom Bradom Lewisom, dvojicom veterana kompanije Pixar. Izgleda da svi zajedno neguju bezbedan prostor za prodor komedije u oblasti u kojima nijedna ideja nije previše Äudna i nijedna šala nije previše sluÄajna da bi uspela da proÄ‘e.

Objašnjen u nekoliko reÄenica, zaplet zvuÄi kao neizvodljiva zbrka. Rode su prestale da isporuÄuju bebe, i sada se bave raznošenjem paketa za kompaniju sliÄnu Amazonu. Junior (kojem je glas pozajmio Andy Samberg), mora da otpusti jedino ljudsko biće meÄ‘u zaposlenima (Katie Crown), kao i da dostavi zadnju bebu koju su stvorile rode u njen novi dom. I to je samo otprilike 8% priÄe kratkog raspona pažnje koja takoÄ‘e ukljuÄuje i Äopor vukova, dramu u ljudskoj porodici, korporativno spletkarenje i preureÄ‘enje doma. Ipak, u ovom haosu postoji red, pošto se scene u ovoj komediji stalno povezuju.

Iako Pixarovi filmovi imaju senzibilitet prave akcije, film „Storks“ ide u drugom pravcu, prihvatajući sposobnost animacije da prekrši sva pravila vezana za vreme i mesto. Nalik fenomenalnom „The lego Movie“ Phila Lorda i Christophera Millera, autori filma su radili sa sigurnošÄ‡u da će, ako jedna šala propadne, ona koja sledi za par sekundi biti dovoljna za iskupljenje cele te scene.

Stoller i Sweetland dodaju nešto novo žanru borilaÄkih veština, sa zanimljivim scenama borbe u kojima borci moraju da se bore a da ne probude bebu. Već spomenuti vukovi imaju zajedniÄku mogućnost da pretvore svoj Äopor u vozila, što je ideja koja deluje glupo ukoliko je napišete, ali je to zapravo ideja koja gradi komiÄnu inspiraciju na ekranu.

Sakrivene u senci, sliÄno kao i iznenadna akciona scena Willa Ferrela u „The Lego Movie“, nalaze se udarci u stomak u vidu emocionalne rezonance. Fokus ljudske porodice koja Äeka bebu, tj. muža i žene koji traže zajedniÄku nekretninu (Ty Burrell and Jennifer Aniston), stalno se pomera sa sina koji vapi za pažnjom, pa sama porodica mora da nauÄi da se ponovo meÄ‘usobno poveže.

„Storks“ je previše zbrkan film, možda i film kojem nedostaju još jedno ponovno pisanje i još tri prerade da bi bio bolji. (Ili možda ima jednu obradu viška.) Ipak, kao i drugi veći pripovedaÄi u istoriji animacije, i stvaraoci ovog filma su se zabavljali, bez da precrtavaju obavljene zadatke kako bi zadovoljili korporativne donosioce odluka.

Ko god da vodi Warner Animation Group deluje kao da dozvoljava ludacima da upravljaju azilom i to je zaista divno.

Žanr:animacija, avantura, komedija
Godina:2016
Reziser:Nicholas Stoller, Doug Sweetland
Scenario:Nicholas Stoller
Uloge:Andy Samberg, Katie Crown, Kelsey Grammer
Uzrast:PG
Award:dve nagrade
Box office:64.8M USD
Studio:RatPac-Dune Entertainment, Stoller Global Solutions, Warner Animation Group
Zemlja:United States
Website:www.storksmovie.com
Jezik:engleski
Trajanje:87 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...