•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Beautiful People (1999)

Neobičan dugometražni debi Jasmina Dizdara prati međusobno povezane i tegobne živote četiri britanske porodice kojima susreti s ratnim izbeglicama iz bivše Jugoslavije pomažu da uvide ono lepo u vlastitim životima. Film spaja svoje otuđene, nesrećne i neobične likove s panoramskim prikazom različitih londonskih slojeva i kulturnih nasleđa i sve to prožima se crnim humorom koji u svom jezgru sadrži duboko shvatanje da ako se „život barem malo okrene u vašu korist, može biti predivan“.

London, 13.oktobra 1993. Dan kada Engleska igra ključnu kvalifikacionu utakmicu za Svetsko prvenstvo protiv Holandije. Rat u Bosni je na vrhuncu, Srebrenica je opkoljena i UN se sprema da pošalje lekove i pomoć vazdušnim putem. Srbin i Hrvat sretnu se u jednom londonskom autobusu.

Prepoznavši jedan drugog kao izbeglice iz istog sela u Bosni oni odmah obnove svoje „prijateljstvo“ pokušavajući prebiti onog drugog na mrtvo ime. Njihovom mahnitom poterom kroz centar Londona započinje ova ekscentrična komedija...

Žanr:komedija, ratni, drama
Godina:1999
Reziser:Jasmin Dizdar
Scenario:Jasmin Dizdar
Uloge:Thomas Goodridge, Faruk Pruti, Tony Peters
Uzrast:R
Award:4 nagrada i 4 nominacija
Studio:Arts Council of England, British Film Institute (BFI), British Screen Productions
Zemlja:UK
Jezik:engleski
Trajanje:107 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...