•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

101 Dalmatians (1996)

Igrana filmska verzija istoimenog romana Dodie Smith prema kojem je Disney 1961. realizovao jedan od svojih najpoznatijih dugometražnih crtanih filmova, tačno 35 godina kasnije oživela je ponovo pod Disneyjevim krilom.

Za razliku od crtane verzije, u igranoj životinje ne govore, što u nekoj meri otežava njihovo invidualno profilisanje i komunikaciju sa gledaocima, ali s druge strane dobilo se na uverljivosti i izbegla artificijelnost i preterana sentimentalnost.Roger (J. Daniels) je programer/dizajner video-igrica i živi sa psom dalmatinske pasmine. Anita (J. Richardson), koja takođe ima psa dalmatinca, ali ženku, radi kao modna dizajnerka u firmi ekscentrične Cruelle DeVil (G. Close), obozavateljke životinjskog krzna. Jednog dana u parku čežnja Rogerova psa za Anitinom kujom spoji i njihove vlasnike. Roger i Anita gotovo se odmah zaljube i venčaju, a njihovi psi ubrzo dobiju potomstvo - ni više ni manje nego 99 štenaca! Kad Cruella to sazna, pomami se za njihovim krznom u želji da od njega dizajnira ekstravagantni odevni predmet. Pokušava da kupi štence od Anite i Rogera, ali oni je odbiju. Besna, angažuje svoje pomoćnike Jaspera (H. Laurie) i Horacea (M. Williams) da ukradu štence, a Skinnera (J. Shrapnel) da im oguli kožu. Dok policija uzalud traži otete psiće, a Roger i Anita očajavaju, roditeljski pseći par stupa u akciju i kontaktirajući lajanjem s drugim psima i uspostavljajući kontakt s drugim životinjama, ulaze psićima u trag.

Herek je lakom rukom režirao film, dajući mu tečnost i nepogrešivo poentirajući humorističke i akcione tačke, a glumačkom ekipom dominira izvanredna Glenn Close u jednoj od svojih najekspresivnijih uloga.

Žanr:avantura, komedija, porodični
Godina:1996
Reziser:Stephen Herek
Scenario:Dodie Smith, John Hughes
Uloge:Glenn Close, Jeff Daniels, Joely Richardson
Uzrast:G
Award:3 nagrade, 9 nominacija
Box office:136.1M USD
Studio:Walt Disney Pictures, Wizzer Productions, Great Oaks Entertainment
Zemlja:United States
Website:www.disneyinternational.com
Jezik:engleski
Trajanje:103
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...