•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Siroma' sam al' sam besan (1970)

U centru zbivanja je mlad berberin Sava, koji odnekud dolazi u malo vojvođansko selo i tu otvara muški salon. Uređujući seljake i zadrugare on ih postepeno upoznaje, s njima se sprijateljuje i postaje ubrzo važna ličnost koja sebi dozvoljava čak i to da se upušta u realizaciju planova oko izgradnje nove klanice.

Uz taj njegov društveni život postoji i onaj privatni u kome ima dosta tragikomičnih prizora. Jer, nije mu dovoljan samo flert sa kafanskom pevačicom Milkom, već i sa dvema mladim mađaricama, Eržikom i Marikom. Sve bi bilo lepo i uzbudljivo da jednog dana svi ne shvate da od klanice neće biti ništa i da se moraju suočiti sa surovom realnošću. Za krivca izvikuju Savu, a to za njega znači niz neprijatnosti.

Jedna od njegovih devojaka umire, seljaci ga bojkotuju, ostaje bez prijatelja, demoliraju mu berbernicu, tako da mora napustiti ovaj sladak život pesme, svirke i uzbudljivih avantura sa bremenitom pevačicom u potrazi za drugačijim iluzijama.

Žanr:drama
Godina:1970
Reziser:Dragoljub Ivkov
Scenario:Dragoljub Ivkov
Uloge:Ljubiša Samardžić, Ana Matić, Dara Calenić, Miodrag Andric
Studio:Filmska Radna Zajednica (FRZ)
Zemlja:Jugoslavija
Jezik:srpskohrvatski
Trajanje:80 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...