•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Singin' in the Rain (1952)

Film koji se smatra najboljim mjuziklom svih vremena već se dugi niz godina nalazi na vrhu liste 100 najboljih mjuzikla Američkog Filmskog Instituta. "Singing in the Rain" se takođe nalazi na petom mestu liste najboljih američkih filmova.

Don Lockward (Gene Kelly) i Lina Lamant (Jean Hagen) najpoznatiji su glumački ljubavni par nemih filmova. Publika ih obožava, a i Lina je uverena da su zaista srećno zaljubljeni. U stvarnosti se Don zaljubi u skromnu plesačicu Kathy Selden (Debbie Reynolds) koja mu već prve večeri opasno poljulja samopouzdanje svojim komentarima o njegovoj glumi. Kada se pojave zvučni filmovi, glumački par je prisiljen da menja način glume i da pohađa časove govora. Don se snalazi puno bolje od Line koja se sa svojim izrazito piskutavim glasom, lošim naglaskom i razmaženim ponašanjem jednostavno više ne uklapa u nove zahteve. Donov prijatelj Cosmo Brown (Donald O'Connor) dolazi na ideju da umesto običnog filma naprave mjuzikl u kome će svoj glas Lini pozajmiti Kathy. Film postiže veliki uspeh, ali na videlo izlazi da je njegova prava zvezda Kathy.

Spektakularan mjuzikl, apsolutni klasik, jedan od najpoznatijih filmova tog žanra. Sadrži sjajne muzičke numere, izuzetne plesače i koreografije, i nostalgičnu priču. Film je nastao tako što je kompanija MGM htela da iskoristi već postojeće pesme i prema njima je napisana priča. Zanimljivo je da je zapravo Jean Hagen, koja glumi Linu, imala dobar glas, a ne Debbie Reynolds, pa je Hagenica zapravo u stvarnosti na snimanju čak dublirala Reynolds-ovu u pevanju.

Film je nominovan za dva Oskara, ali nazalost nije osvojio nijedan, osvojio je par nekih drugih filmskih nagrada.

CB
Žanr:komedija, mjuzikl, ljubavni
Godina:1952
Reziser:Stanley Donen, Gene Kelly
Producent:Arthur Freed, Roger Edens
Scenario:Adolph Green, Betty Comden
Uloge:Gene Kelly, Donald O'Connor, Debbie Reynolds
Award:Dve nominacije za Oskara i 3 druge nagrade
Studio:Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:103 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...