•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Drugo festivalsko veče, drama i horor

Druge festivalske večeri na Letnjoj pozornici prokazani su filmovi „S one strane“ i „Procep“. Za ulogu Žarka u filmu „S one strane“ Lazar Ristovski proglašen je glumcem druge festivalske večeri.

„S one strane“ je srpsko- hrvatski film u kome glavne uloge tumače Ksenija Marinković i Lazar Ristovski. Film je drama, potresna priča o Srbinu, oficiru JNA optuženom za ratne zločine u Hrvatskoj i mučnom životu njegove porodice koja se nakon tih događaja preselila se u Zagreb. Drama počinje kada se srpski oficir, nakon odležane robije, vraća iz Haga u Beograd.

Lazar Ristovski je na današnjoj pres konferenciji bio jedini predstavnik ovog filma, budući da je u njemu učestvovao i kao glumac i kao producent.

O ulozi Žarka je rekao da je bila specifična i teška jer se u pola filma pojavljuje samo glasom, a njemu je „trebalo „meso“ za ulogu, “ i dodao:

„ Dobro je što je produkcija zakupila dva stana, jedan do drugog, pa smo Ksenija Marinković i ja lakše igrali telefonske scene, jer su se scene snimale paralelno“.

Za ulogu Žarka u ovom filmu, Ristovski je proglašen glumcem i druge festivalske večeri.

Da podsetimo, Ristovski je za ulogu mašinovođe Ilije u filmu „Dnevnik mašinovođe“ proglašen i glumcem prve festivalske večeri . To znači da sa znatnom prednošću nad ostalim glumcima ulazi u trku za nagradu koju dodeljuje publika.

Naučno fantastični horor film „Procep“ je takođe imao samo jednog predstavnika, Milana Todrovića koproducenta. Ovaj film je južnokoreansko- slovenačko- srpska koprodukcija, a Todorović kaže da su producenti sami našli njega.

„ Nakon filma „Mamula“ javili su se i jedni i drugi i još tada smo dogovorili saradnju. Film je sniman u bivšoj fabrici svile u Pančevu, a dobio je nagradu na festivalu u Sopotu za najbolji zvuk,“ kazao je Todrović za Niške Vesti.

Večeras su na programu dva filma: „Dobra žena“, rediteljski debi Mirjane Karanović u kome ima i glavnu ulogu i „Pored mene“ u režiji Stevana Filipovića.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu