•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Umro glumac Kenny Baker, robot R2-D2 iz 'Zvezdanih ratova'

Kenny Baker, britanski glumac koji se proslavio ulogom malog robota R2-D2 u filmu "Zvezdani ratovi", umro je u subotu u 82. godini, objavila je njegova porodica, a preneo je The Guardian.

Baker, koji je imao jedva metar visine, duže vremena je patio od plućnih problema, rekla je njegova nećakinja Abigail Shield i dodala "Zadnjih je godina bio vrlo bolestan i očekivali smo takav kraj".

"Vrlo smo ponosni na ono što je ostvario za svog života, (...) za svu sreću koju je doneo svetu", rekla je Abigail Shield.

Kenny Baker odigrao je ulogu malog robota zviždača u "Ratovima zvezda" 1977. i u idućih pet nastavaka zvezdane sage.

Njegovo je ime bilo citirano prošle godine u sedmom filmu pod naslovom "Sila se budi", a i sam je u decembru prisustvovao evropskoj premijeri tog nastavka u Londonu.

Premijera novog filma zvezdanog serijala, čiji su prvi kadrovi snimani i u Dubrovniku, zakazana je za decembar.

Baker je takođe igrao u kultnim filmovima 80-ih godina kao što su Flash Gordon i Vremenski banditi Terryija Gilliama.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...