•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Nele Karajlić, Branko Dimitrijević i Ivan-Goran Vitez vodiće seriju radionica na Comedy Festu!

U periodu od 25. do 29. maja ove godine biće održan prvi Međunarodni festival filmske komedije – Comedy Fest, čiji je idejni tvorac Gordana Grubješić, a osnivači i izvršni producenti su Superstar Culture i FAME Solutions .

Vođeni idejom da komediju treba shvatiti ozbiljno, programski direktor Dragan Jeličić i selektor Dimitrije Vojnov, osmislili su za prvo izdanje festivala devet programskih celina, u sklopu kojih će biti prikazano 15 premijernih naslova i 35 repriza.

Prvi festival filmske komedije stavlja naročit akcenat i na poslovno-edukativnu dimenziju. U skladu sa jednim od svojih osnovnih principa, da smeh shvata ozbiljno, biće organizovana tri masterclassa sa iskusnim predavačima koji će polaznicima ovih programa, najpre studentima filmskih škola, preneti svoja znanja i savete.

Seriju masterclassova na Festivalu filmske komedije 25. maja u 13 časova otvara Nele Karajlić, legendarni muzičar i humorista, koji se u svetu komedije iskazao u svim ulogama. Kao scenarista i glumac radio je sve televizijske forme – od skeč šoua Top lista nadrealista do sitkoma Složna braća, glumio je u nizu Kusturičinih filmova, a okušao se i kao reditelj u realizaciji humorističkih programa. Karajlićevo ime je postalo brend u domenu regionalne komedije i na masterclassu će pokušati da obuhvati svu širinu svog komediografskog angažmana. Otud se i tema masterclassa vrlo otvoreno definiše kao Kako se gradi humor.

Masterclass Pisati komediju održaće Branko Dimitrijević. Dimitrijević je diplomirani dramaturg sa velikim iskustvom u pozorištu i na televiziji. U periodu kada su zabavni programi Radio-televizije Beograd i Studentski kulturni centar bili svetionici inovacije na našoj sceni, Dimitrijević je participirao u nizu njihovih ključnih projekata. Kao dramaturg radio je na nizu jugoslovenskuih komedija tokom osamdesetih među kojima su neke poput Nema problema Miće Miloševića ostvarile i veliku gledanost. Potom se u Sjedinjenim Američkim Državama specijalistički školovao upravo iz oblasti sitkoma, i bio je aktivan u alternativnom teatru. Po povratku u zemlju bio je story editor na adaptiranom licencnom sitkomu Zauvek tvoj i radio je kao dramaturg Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Autor je nekoliko romana i aktivan kolumnista više medija. Masterclass će biti održan 28. maja u 13 časova.

Masterclass Režirati komediju održaće Ivan-Goran Vitez, hrvatski reditelj koji učestvuje na našem festivalu sa dva filma – celovečernjim Narodni heroj Ljiljan Vidić i kratkometražnim Posljednja pričest. Oba ova naslova izazvala su velike kontroverze prilikom prikazivanja u Hrvatskoj. Vitezu je Ljiljan Vidić drugi film, prethodno je snimio satarični horor Šuma summarum. Na televiziji, Vitez se okušao u formi mejsntrim sitkoma sa Bitangma i princezama, ali i u alternativnijem humorističkom programu sa serijom Zakon! Masterclass će biti održan 29. maja u 13 časova.

Moderator radionica biće selektor našeg festivala Dimitrije Vojnov, diplomirani dramaturg koji je do sada imao iskustvo rada na nizu humorističkih serija i filmskih komedija, a lokacija održavanja masterclassova je Kolarac.

Podsećamo, prvi Comedy Fest trajaće pet dana i dešavaće se u pet gradova i devet bioskopa. Ukupno 50 filmova biće prikazano kroz premijerni i reprizni program, ali i kroz posebno osmišljene selekcije – crne komedije, fudbalske komedije, italijanske seksi komedije, komedije iz regiona, krimi komedije, studentske i kratke komedije, te selekciju romantičnih komedija.

Ove godine devet bioskopa biće domaćini filmovima koji će nas nasmejati. Među njima su Cineplexx u Ušću, Kragujevcu i Podgorici; zatim Roda, Tuckwood, Kinoteka, Art bioskop Kolarac, Arena u Novom Sadu i Cadmus u Budvi

Na prvom Međunarodnom festivalu komedije će biti dodeljena i nagrada za životno delo jednom od velikana naše filmske komedije, a s obzirom da nijedan festival ne može proći bez pratećeg programa, osnivači SUPERSTAR CULTURE i FAME Solutions su se postarali i za ekstra dozu smeha. Tako će svi zainteresovani biti u prilici da posete neki od nastupa poznatih domaćih stend-ap komičara koji će izvoditi svoje rutine širom Beograda.

Prvi Međunarodni festival komedije – Comedy Fest su podržali Filmski Centar Srbije, Fakultet dramskih umetnosti, Akademija umetnosti, Italijanski kulturni centar i Institut Cervantes. Ovo će ujedno biti prvi put da na jednom festivalu učestvuju svi filmski distributeri iz Srbije.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...