•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Milan Vlajcic o DALTONU TRAMBU i LOVU NA VESTICE u Holivudu u DKSG, petak 13.5.

U petak 13. maja u 19 sati u Bistrou Doma kulture „Studentski grad“ biće održan program „Dalton Trambo i lov na veštice u Holivudu“.

O lovu na veštice u Holivudu koji je krajem 1940ih pokrenuo senator Džozef Makarti, sudbini pisca i scenariste Daltona Tramba i njegovih kolega iz takozvane holivudske desetorice ali i neslavnim potezima brojnih holivudskih zvezda govoriće filmski i književni kritičar i teoretičar Milan Vlajčić.

Od petka 13. do nedelje 15. maja u 21 sat u Maloj sali DKSG biće održana projekcija filma „Trambo“ reditelja Džeja Rouča sa Brajanom Krenstonom, Dajanom Lejn i Helen Miren u glavnim ulogama.

Godine 1947, Dalton Trambo bio je vrhunski holivudski scenarista, sve dok njega i druge umetnike, zbog svojih političkih uverenja, nisu zatvorili ili stavili na crnu listu formiranu za vreme tzv. Lova na veštice, iniciranog od strane Američkog senatora Džozefa Makartija. Film Trambo portretiše Daltona Tramba, dobitnika dva Oskara i izlaže apsurdu nepravdu koja stoji iza crne liste, koja je obuhvatala veliki broj reditelja, scenarista i glumaca u Holivudu.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...