•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Film Tomasa Vinterberga Komuna u bioskopima

Danski reditelj Tomas Vinterberg, srpskoj publici poznat po potresnom višestruko nagrađivanom ostvarenju Lov , u bioskope dolazi sa najnovijim filmom Komuna.

Komuna je premijerno prikazan na ovogodišnjem FEST-u i govori o sukobu između ličnih želja i solidarnosti i tolerancije u jednoj komuni tokom sedamdesetih.

Erik i Ana su par akademika koji sa svojom ćerkom Frejom osnivaju komunu u Erikovoj velikoj kući u predgrađu Kopenhagena. U početku sve deluje idealno dok pratimo razvoj komune i njihove kućne sastanke, večere i zabave. Ali mir i sklad ne mogu da opstanu, posebno kad se u kuću useljava Erikova ljubavnica.

I Vinterberg je u jednoj komuni u Kopenhagenu između 1976. i 1985. i to iskustvo mu je ostalo u veoma pozitivnom sećanju. Prva asocijacija na komunu je svima verovatno hipi pokret, ali Vinterbergova Komuna je nešto drugačija, ona je sačinjena od intelektualaca, akademika i poslovnih profesionalaca koji su živeli sasvim normalnim životima.

Komuna se će se prikazivati samo u pojedinim bioskopima, kao što su Dom sindikata, Dvorana Kulturnog centra i Tackwood Cineplex.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu