•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

SPECIJAL: PAOLO SORENTINO – razgovor o romanu 'Svi su u pravu' i projekcije filmova 'Velika lepota' i 'Mladost'

U periodu od 21. do 24. aprila u Domu kulture „Studentski grad“ biće priređen program „Specijal: PAOLO SORENTINO“.

U četvrtak 21. aprila u 20 sati u Klubu knjižari Magistrala biće predstavljen roman „Svi su u pravu“. U razgovoru učestvuju Milan Vlajčić, Aleksandar D. Kostić, Mirjana Ognjanović i Ivan Bevc.

P. Sorentino (Napulj, ‘70) spada u najvažnije savremene filmske autore. Romanom Svi su u pravu osvojio je nagradu Vitorini, a objavio je i zbirku priča Toni Pagoda i njegovi prijatelji i Velika lepota, dnevnik filma, o filmu koji je dobio Oskara, Zlatni globus, Baftu... Film Mladost prikazan je na ovogodišnjem FESTU.

U toku vikenda od 22. do 24. aprila u Maloj sali DKSG biće prikazana dva filma Paola Sorentina koja su obeležila savremenu kinematografiju i potvrdila status ovog reditelja kao najznačajnijeg u italijanskom filmu i evropskom filmu današnjice.

MLADOST

Dva stara prijatelja, Fred i Mik, su na odmoru u luksuznom hotelu u švajcarskim Alpima. Fred, kompozitor i dirigent, je u penziji. Mik je filmski reditelj i i dalje radi. Dok Mik pokušava da završi scenario za koji veruje da će biti njegov poslednji veliki film, Fred ne namerava da nastavlja svoju muzičku karijeru. Ali, neko po svaku cenu želi ponovo da ga čuje. Glavne uloge Majkl Kejn, Harvi Kajtel i Rejčel Vajs.

Projekcija počinje u 19 sati.

VELIKA LEPOTA

Priča o Džepu Gambardelu, tužnom 65-godišnjem piscu i novinaru koji se priseća svoje mladosti i burnog društvenog života u Rimu. Gambardelijev život predstavlja hedonističku šetnju po društvenom životu rimske kulturne elite – od umetničkih performansa, do raskošnih večera i plesnih zabava. Vremešni cinični mizantrop ne uspeva da pronađe lepotu i inspiraciju već dugi niz godina, a želi da nastavi da piše. Iako je uvek pozvan na brojne događaje u Rimu, nije srećan i ispunjen, žudi za jednom i jedinom, davno izgubljenom ljubavi. Glavne uloge Karlo Verdone i Sabrina Ferili.

Nagrada Oskar za najbolji strani film 2014, Evropska filmska nagrada za najbolji film, Berlinale, nagrade u kategorijama najbolja režija, muška uloga i montaža

Projekcija počinje u 21 sat.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu