•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Lezbejska ljubavna priča Kerol od sutra u bioskopima

Film smešten u davne 1950-te kada je ljubav prema istom polu bila skoro pa kriminalno delo. Iz pera najbolje autorke, Patriše Hajsmit, konačno u bioskope stiže veličanstvena ekranizacija drame Kerol.

Kerol opisuje predivnu ljubavnu priču između dve žene, o mladoj fotografkinji i njenoj ljubavnoj vezi sa starijom ženom koja prolazi kroz težak razvod.

Tereza Belive radi u radnji na Menhetnu i sanja o ispunjenijem životu kada sreće Kerol Eird, privlačnu ženu zarobljenu u propalom braku. Posle neposredne i očaravajuće veze koja se rađa između njih, nevinost njihovog prvog susreta nestaje, a veza se produbljuje.
Kada veza Kerol i Tereze postane javna, Karolin suprug se sveti postavljajući pitanja o njenoj majčinskoj sposobnosti. Kerol i Tereza odlaze, ostavljajući svoje živote iza sebe, ali se javljaju konflikti koji će svaku od žena suočiti sa samom sobom i obavezama prema onoj drugoj.

Reditelju Tod Hejnsu ovaj film doneo je nagradu za najboljeg reditelja na prošlogodišnjem Kanskom festivalu, dok je Runi Mara dobila nagradu za najbolju glumicu. Ove godine nominovan je za pet Zlatnih globusa i za šest nagrada Oskar.

Jedne od najcenjenijih glumica današnjice, oskarovka Kejt Blančet i Runi Mara, poznata po filmu Devojka sa tetovažom zmaja, su ljubavni par koji pomera granice. A kako to čine pogledajte u bioskopima od 31. marta.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu