•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Bred Pit počeo je svoju karijeru kraj Milene Dravić

Pre nešto manje od trideset godina, Bred Pit počeo je svoju glumačku karijeru tumačeći ulogu sina Milene Dravić.

Pita je među gotovo 400 kandidata za ulogu u filmu „Tamna strana sunca“ odabrao režiser Božidar Nikolić. Radnja filma odvijala se na crnogorskom primorju – američka porodica dolazi da živi na Jadranu, kako bi pomogli svome sinu koji pati od retke bolesti kože. Za Pita ovo je bila veća uloga u nekom filmu.

Uz buduću holivudsku zvezdu, igrale su i prvakinje srpskog glumišta, poput pomenute Milene Dravić, Gorice Popović, ali i najprivlačnije žene bivše Jugoslavije – Sonje Savić. Prema rečima ostalih članova glumačke ekipe, Pit je bio odgovoran i izuzetno profesionalan. „Jurile su ga Nemice koje su letovale u Crnoj Gori! Pamtim ga kao simpatičnog, jednostavnog dečka i velikog profesionalca, koji je uvek na vreme dolazio na snimanje. Kada je došao u Budvu, čini mi se da nije bio najsigurniji gde je zalutao“, rekla je Gorica Popović za Press. Mladi glumac je pauze na snimanju koristio za šetnje po Kotoru i Perastu, koji su mu se izuzetno dopali.

Iako je film „Tamna strana sunca“ snimljen 1988. godine, usled ratnih dešavanja u nekadašnjoj Jugoslaviji, u javnosti se pojavio tek 1997, u doba kada se Bred Pit već proslavio ulogama u filmovima „Intervju sa vampirom“, „Legende o jeseni“ i „Sedam“.

Reditelj Božidar Nikolić i Pit ostali su u kontaktu i nakon završetka snimanja. Nikolić je kasnije govorio o Bredovim posetama Beogradu tokom devedesetih godina, pa je tako reditelj vodio glumca i na fudbalske utakmice Crvene Zvezde. Izgleda da Robert de Niro nije jedini holivudski glumac koji je posetio našu zemlju pre nego što je postao slavan.

Autor teksta: Đorđe Platiša (Portal Mladi)

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...