•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Večeras se završava 9. Kustendorf

Dodelom nagrada večeras se završava 9. Međunarodni filmski i muzički festival “Kustendorf”.

Za Zlatno, Srebrno i Bronzano jaje takmiči se 17 filmova mladih režisera iz Bugarske, Kine, Hrvatske, Mađarske, Islanda, Irana, Meksika, Palestine, Rusije, Srbije i Španije.

Najbolje filmove odabraće žiri u sastavu: filmska producentkinja i autorka dokumentarnih filmova iz Etiopije Mažida Abdi, srpska književnica, filozof i teoretičar medija Divna Vuksanović i filmski producent iz Rima Flaminjo Zadra.

Nagradu “Vilko Filač” za najbolju fotografiju dodeliće direktorka fotografije Dijan Baratje (Francuska) i švedski direktor fotografije mađarskog porekla Ištvan Borbaš.

U programu “Savremene tedencije” prikazani su filmovi “Priča nad pričama” Matea Garonea, „Dipan” Žaka Odijara – prošlogodišnji dobitnik Zlatne palme u Kanu, „Blago” Kornelijua Porumbojua (nagrada “Izvestan talenat” u okviru kanskog programa “Izvestan pogled”) i “Blanka” – debitanski celovečernji film pobednika “Kustendrofa” 2009. Kokija Haseija, nagrađen na Venecijanskom filmskom festivalu.

Odijar, Garone, Porumboju održali su radionice za studente i mlade autore.

Sa studentima su razgovarali i glumica Melani Loran, nakon projekcije filma “Sutra”, kao i producenti Matijas Mosteirin i Nikola Đulijano nakon ostvarenja „Klan” Pabla Trapera i “Mladost” Paola Sorentina.

“Retrospektiva velikana” bila je posvećena Odijaru, nemačkom producentu Karlu Baumgartneru (1949-2014) i češkom režiseru Františeku Vlačilu (1924-1999).

Novi program “Dekolonizovanje filma”, koji je najviše privukao pažnju studenata i mladih autora, predstavio je dokumentarne filmove: “O nasilju” Jorana Huga Olsona, “Kapetan Tomas Sankara” Kristofa Kupelina i “Nemačka mladost” Žana Gabrijela Perioa, kao i igrani film “Planine mogu da odu” Đije Žangkea.

Posetioce festivala u večernjim časovima zabavljali su “Partibrejkers”, “Kolja i Grobovlasnici”, jermenska rege i ska atrakcija “Reincarnation”, moldavski trubač Adam Stinga, a na zatvaranju nastupiće Orkestar Dejana Lazarevića.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...