•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

9 nezaboravnih filmova kojima je DAVID BOWIE dao auru originalnosti

Nakon vesti da je veliki umetnik, muzičar i glumac, David Bowie umro, Facebook je preplavljen njegovim kultnim pesmama, kao i podsećanjima na transformacije fizičkog izgleda koje bi se malo ko usudio da proba. Čitava njegova pojava rušila je sve granice i stereotipe o polovima. Bio je poseban, cenjen i voljen.

Umesto kultnih pesama i modnih i fizičkih transformacija, podsetimo se njegovih nezaboravnih uloga u poznatim filmovima.

„The Man Who Fell to Earth“
Prva filmska uloga Bowieja ujedno je i njegova najupečatljivija, pišu strani mediji. Sredinom sedamdesetih, kada je uveliko eksperimentisao sa drogama, Bowie se pojavio kao lik blede kože, „bolno“ mršav, i često nervozan što ga je činilo savršenim vanzemaljcem.

„The Last Temptation of Christ“
Bowie se u filmu Martina Scorsecea pojavljuje samo nekoliko minuta – ali kakvi su to minuti! Njegov Pontije Pilat je smiren, pun kontrole, i inteligentan vladar, sumorni realista koji ne deluje da uživa u kažnjavanju Isusa Hrista. „Shvataš li šta će se desiti?“ pita pre nego što upozorava Isusa na njegovu sudbinu.

„The Hunger“
Starenje i umiranje oduvek su bili preokupacija za Bowieja, i to je ono što ga je učinilo savršenim za ulogu vampira koji brzo stari. Pored njega glume i Catherine Deneuve and Susan Sarandon, tako sa ovim filmom nema greške.

„The Prestige“
Kada je Bowie odbio malu ulogu Tesle u filmu „The Prestige“, reditelj Christopher Nolan je odleteo za Njujork da reši ovaj „slučaj“, a pevaču je rekao kako ne može da zamisli nikog drugog ko bi mogao tako da odglumi u filmu. „ Bio mi je potreban neko izuzetno harizmatičan i upečatljiv za film. Hteo sam nekog ko nije filmska zvezda; nekog ko je harizmatičan i ko poseduje kvalitet zvezde na neobičan način, što mislim da je savršeno za tu ulogu,“ objasnio je Nolan kasnije. Intuicija je reditelja odvela na pravi put; kritike kažu da je Bowie odličan u toj ulozi.

„Basquiat“
Biografski film o velikom umetniku Jean-Michel Basquiatu pomalo je neujednačen, kako pišu kritike, ali Bowie mu je udahnuo onu dozu upečatljivosti glumeći Andyja Warhola.

Još četiri filma koja nećemo zaboraviti jesu „Labyrinth“, „Twin Peaks: Fire Walk with Me“, vrlo zabavan „The Linguini Incident“, i lucidan „Absolute Beginners“.

Predlažemo da napravite filmsko veče, ili filmski vikend u kome ćete gledati neke od ovih filmova Davida Bowieja. Neće vas razočarati.

Website:www.bizlife.rs
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...