•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

'Opklada veka' od 24. decembra u odabranim bioskopima

Film 'OPKLADA VEKA' (THE BIG SHORT) pretpremijerno naći na repertoarima odabranih bioskopa od četvrtka, 24. decembra.

Ovaj naslov, koji je nominovan za Zlatni globus u 4 kategorije, zasnovan na istinitoj priči i knjizi Majkla Luisa („Mrtav ugao" i „Formula uspeha") a u režiji je Adama Mekeja („Spiker" i „Polubraća").

U filmu „Opklada veka" igraju Kristijan Bejl, Stiv Karel, Rajan Gosling i Bred Pit, a od 24. decembra moći ćete da ga pogledate u bioskopima Cineplexx Ušće Shopping Center, Cineplexx Delta City, Takvud, Dvorana Doma Sindikata, Cineplexx Kragujevac Plaza, Kupina Film (Niš), Cineplexx Mne Delta City (Podgorica) i Cadmus Cineplex (Budva).

Kad su četiri autsajdera videla ono što su velike banke, mediji i vlada odbili da vide, globalni kolaps ekonomije, oni su dobili ideju: „Opklada veka". Njihove hrabre investicije su ih odvele do mračnog podzemlja modernog bankarstva gde moraju da sumnjaju u sve i svakoga.

Knjiga koja je zainteresovala reditelja Mekeja i produkcijsku kuću Breda Pita, Plan B, da snime film o događajima koji će dovesti do ekonomske krize, potekla je iz uma pisca Majkla Luisa. Nakon što je i sam radio u banci na Vol Stritu '80-ih, Luis je napisao bestseler „Poker lažova", duhovitu knjigu koja otkriva bogati i obmanjujući svet trgovine obveznicama. Autor nije planirao nastavak sve do finansijskog kolapsa 2008. „Počeo sam da čitam o tome kako su velike banke, kao ona u kojoj sam ja radio, izgubile stotine milijardi dolara trugujući na tržištu drugorazrednih hipotekarnih kredita," priseća se Luis. „Zapitao sam se kako je to moguće pa sam se našao sa bivšim investicionim bankarima koji su izgubili poslove posle pada berze. Otišli smo na piće i jedan od njih mi je rekao da mi sve objašnjava zato što sam ja razlog njegovog ulaska u ovaj posao. Pročitao je moju prethodnu knjigu i poželeo da radi kao broker na Vol Stritu. Posle toga sam shvatio da sam ja stvorio krizu! Ja sam lično odgovoran za to što su ove budale izgubile sav taj novac, jer ih je moja knjiga zainteresovala za ovaj posao. Onda sam pokušao da shvatim zašto su ove velike banke poput Goldmana i Saksa, koje su prepune izuzetno pametnih i obrazovanih ljudi, uradile nešto tako glupo i suicidalno."

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...