•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ratovi zvezda: Već sada čekaju u redu za karte

Najnoviji nastavak popularne naučnofantastične sage „Ratovi zvezda“ počeće da se prikazuje u Americi za nešto manje od 10 dana, ali fanovi već sada stoje u redu za karte ispred čuvenog Graumanovog „Kineskog bioskopa“ na Holivud bulevaru u Los Anđelesu.

Prema pisanju Njujork tajmsa, neki među njima su se „parkirali“ ispred bioskopa još 5. decembra, a pojedini dolaze iz dalekih zemalja, kao jedna Australijanka koja je prva stala u red i koja najozbiljnije kaže: „Ne, mi nismo ludaci!“

„Noću se smrzavamo, a preko dana se pržimo na suncu, ali opstajemo zahvaljujući druženju i jer želimo da učestvujemo u jednom važnom događaju u istoriji filma“, kazao je za list jedan mladi Amerikanac.

„To je tradicija koju smo dužni da održavamo“, zaključio je on.

Oko stotinjak fanova trenutno kampuje na trgu ispred bioskopa. Očekuje se da njihov broj bude sve veći sa približavanjem 18. decembra, kada je zakazana prva projekcija.

I dok zaljubljenici u svemirsku avanturu odbrojavaju dane, Američka svemirska agencija je objavila video spot u kom jedan od njenih inženjera ocenjuje kredibilitet robota C-3PO, R2-D2 i BB-8.

„Već sada posedujemo tehnologiju za njihovu izradu“, tvrdi NASA robotičar Bret Kenedi, navodeći da C-3PO čak ima neke sličnosti sa pojedinim robotima agencije, kao što su Robonaut i Valkyrie.

„Danas postoje humanoidni sistemi koji prevazilaze sposobnosti C-3PO“, ističe američki naučnik.

„Što se, pak, R2-D2 tiče, koji je moj miljenik, njegovim aktivnostima su naši roboti već ovladali“, napomenuo je on.

Po njemu, BB-8 ne bi mogao da putuje u svemir sa Američkom svemirskom agencijom. Dizajn ovog malog, okruglog robota čini ga potpuno neupotrebljivim: „Koliko planeta u našoj galaksiji imaju površinu po kojoj bi on mogao da se kotrlja kao fudbalska lopta?“

Kenedi završava svoju analizu pomirljivim tonom: „BB-8 je svejedno jako kul“.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila