•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Nektarija Karanci na specijalnoj projekciji filma Isceljenje

“Čast je nastupati u Beogradu i učestvovati u radu na filmu Isceljenje”

Specijalna projekcija debitantskog filma reditelja Ivana Jovića i scenaristkinje Monje Jović „Isceljenje“, održaće se 9. decembra u Dvorani Doma Sindikata u Beogradu sa početkom u 20 časova, a pre početka filma mini koncert održaće poznata grčka pevačica duhovne muzike Nektarija Karanci. Nju će nа klаviru prаtiti pijаnistа, dirigent i kompozitor, Vаsilis Cаbropulos.

Nektarijin glas više je od muzike u filmu: on predstavlja četvrti, nevidljivi lik. Njena interpretacija „Psalma 33 sa teriremom“, nosi emociju koja savršeno potcrtava ukupnu poruku filma u kome igraju Jovo Maksić, Radovan Miljanić i dečak Nemanja Jeremić.

“Velika je čast učestvovati u radu na flimu ‘Isceljenje’ Ivana Jovića, koji je značajan kako u pogledu svoje poruke, tako i režije, scenarija i interpretacije glumaca. Za mene je takođe čast da u Beogradu, u saradnji sa Vasilisom Cabropulosom, po prvi put izvedem vizantijske himne koje su deo našeg evropskog koncertnog programa, zasnovanog na duhovnoj muzici. Srbi i Grci su sledbenici pravoslavne tradicije, tako da smo prirodno braća i iz tog razloga osećam da ću 9. decembra nastupati u zemlji koju moja duša duboko poznaje, oseća i voli”, izjavila je pred nastup u Beogradu Nektarija Karanci.

Nagrađivani film “Isceljenje“, u produkciji „Cinnamon production“, priča je o drami nakon drame i o ratu koji u ljudima besni i nakon rata. Film koji postavlja pitanje granica ljubavi dato u Hristovoj zapovesti “Ljubi neprijatelja svoga” i bavi se problemom oproštaja kao uslova za život u ljubavi i pobede nad smrću i besmislom, na repertoaru bioskopa širom Srbije, nakon prikazivanja na festivalima širom sveta, naći će se od 10. decembra.

„Isceljenje“ prikazuje tihovanje pravoslavnog monaha, u začudnoj atmosferi izolovane isposnice. Njegov mir biva narušen iznenadnom posetom dvoje ljudi. Videvši da je ratna prošlost došla po njega i da on ne može da zaboravi i oprosti bol koji mu je nanet, monah shvata da je između njega i Boga nastala nepremostiva pukotina koju ništa ne može da popuni. Ovo je film o pomirenju i oproštaju, o velikom pitanju koje ostaje nakon svih ratova: kako oprostiti svom neprijatelju?

Film je snimljen na nedostupnim, netaknutim lokacijama zapustele istočne Srbije, čija atmosfera naglašava izolovanost života u isposnici i unutrašnju dramu tri lika koji su u toj izolaciji suočeni jedan sa drugim.

„Isceljenje“ je na ovogodišnjem FEST-u, gde je imalo domaću premijeru, dobilo Nagradu žirija u okviru nacionalnog programa Srpski film, a u obrazloženju se između ostalog kaže: „Ovaj film ispunjava svoj visoko postavljeni duhovni i etički cilj: oni koji su ga gledali iz bioskopa će izaći kao drugačiji ljudi”.

Od svetske premijere, 7. novembrа 2014. nа 24. Festivаlu istočnoevropskog filmа u nemаčkom grаdu Kotbus, film “Isceljenje” imаo je bogat festivalski život uz niz međunarodnih nagrada. Između ostalog, film je osvojio dve nаgrаde nа 24. međunаrodnom festivаlu Zlаtni vitez u Rusiji: zа nаjbolji igrаni film i nаgrаdu zа nаjbolju epizodnu ulogu kojа je pripаlа dečаku Nemаnji Jeremiću, zatim nagradu za najbolji film i najbolji scenario na 4. BaNeFF festivalu filmova sa Balkana (održanom u Švedskoj u februaru 2015. godine), kao i nаgrаdu Zlаtno sonce zа nаjbolji film u okviru progrаmа CineBalkan nа 13. festivаlu evropskog filmа CINEDAYS u Skoplju.

Nedavno je film na festivalu „Religion film”u Trentu osvojio „Signis” nagradu uz obrazloženje: „Reditelj je uspeo da prikaže unutrašnja previranja čoveka na jednostavan, ali efikasan način - stavljajući verske simbole na jednu i prirodu na drugu stranu; bezobzira na ratni sukob koji se nazire u pozadini priče, film se bavi univerzalnim temama”.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...