•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Desimir Stanojević: Rado boravim u Nišu ali sve češće me dovodi samo posao

Moj grad je tužan, Nišlije su tužne, hodaju netremice i gledaju samo ispred sebe. Ja ovaj grad ovako ne poznajem, kaže Desimir Stanojević koji je po življenju Beograđanin po meraku i temperamentu rođeni Nišlija. Rado boravi u Nišu ali sve češće u naš grad dovodi ga samo posao, tvrdi za Niške Vesti.

“Kada u Niš dođem prvih sat vremena mi najteže padne. Tada zvone telefoni, odgovaram na poruke... žurim. Trudim se da mjuzikl „Violinista na krovu“, koji sam po tekstu Džozefa Stejna režirao bude što bolje izveden na sceni niškog Narodnog pozorišta. Imamo i po nekoliko proba u toku dana i ja do detalja želim da znam šta se iz sekunde u sekund dešava na sceni. Zadovoljan sam na kraju ali se puno radi.” počinje naš razgovor ovaj proslavljeni niški glumac.

Kako bi sve proteklo u najboljen redu, Desimir koji živi u Beogradu uvek dođe dan ranije zbog brojnih proba i želje da se uvek pred svojom publikom pokaže u najboljem svetlu.

Mjuzikl je na sceni niškog teatra premijerno odigran još 2010. godine, imao je pauze a odnovljen je pre dve godine, ekipa se menjala ali je predstava održala kvalitet, kaže za Niške Vesti Desimir Stanojević.

12207944 1664380863804728 306486040 n
"Nekada su u našem mjuziklu igrali studenti, koji danas rade neke druge stvari i više se ne bave muzikom ili glumom, ali su zato u ansambl došli neki novi studenti, doneli novu energiju i predstava živi. Ona se tokom godina menjala, jer je predstava "živi organizam" ali ono što je najbitnije ona je održala kvalitet i svoju čar, zbog čega sam ja prezadovoljan." tvrdi Stanojević.

28b420c71d5f39a6ed6f27f307d38ea2 XL

Stanojević danas živi u Beogradu, često je na relaciji BG-NI od kada je počeo da glumi i u mjuziklima u Pozorištu na Terazijama 1991. godine. Važi za jednog od najcenjenijih domaćih glumaca u ovom pozorišnom žanru. Igrao je i u predstavama ”Ivkova slava”, ”Grk Zorba” i ”Maratonci trče počasni krug”, u svakoj jednu od glavnih uloga.

Igra u Beogradu i gradu na Nišavi ali često mu Niš nekada puno nedostaje.

“Često mi supruga kaže, nije bitno da li ti prozor gleda na Tašmajdanski park ili Čair, važno je od koji para hleb kupujemo.” kaže Stanojević. I kada dođe u naš grad više i ne zalazi u niške kafane, mada kaže nikada ih nije ni preterano obilazio i voleo. Ima svoj krug prijatelja u koje posebno ubraja kumove Rikija i Ivanu Nedović, sa kojima ljubomorno čuva prijateljstvo staro više decenija. Na ulici srećem neke ljude koje ja više ne poznajem. Dugo već u Nišu nisam svakodnevno. U kafanama sede neki ljudi koje ja ne poznajem i zato mi preterano ne nedostaju kafane. Ali jedno je sigurno - Volim da dođem u Niš i tu se dobro osećam.” kaže Desimir.

img 0488

Pored Terazija, igra i u Nišu pune dve decenije na daskama niškog teatra. Ostvario je svega dve uloge na filmu - ”Lager Niš” i ”Bićemo prvaci sveta”, kao i četiri uloge na TV-u - dirigent u seriji ”Policajac sa Petlovog brda”, Radovan u seriji ”Seljaci”, sporedni lik je bio i u novogodišnjem programu RTS-a 1994, a najpoznatiji je, naravno, kao Vukašin Golubović iz ”Srećnih ljudi”.

Website:niskevesti.rs
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...