•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

12 filmova se takmiči za Gran pri Festivala autorskog filma

U Dvorani kulturnog centra danas je održana velika konferencija za štampu na kojoj je predstavljen kompletan program 21. Festivala autorskog filma. Jedna od najvažnijih kulturnih manifestacija, ove godine se održava od 27. novembra do 5. decembra.

Novinarima su se obratili članovi saveta Srdan Golubović (predsednik saveta), Stefan Arsenijević (kopredsednik saveta), umetnički direktor Srđan Vučinić, kao i direktor festivala Igor Stanković.

Program ove godine čine 84 filma, što je svojevrsni rekord, podeljena u osam programskih celina. Glavni, takmičarski program donosi 22 ostvarenja od čega 12 u konkurencije za Gran pri festivala Aleksandar Saša Petrović.

Filmovi koji konkurišu za Gran pri su „Šaulov sin“ Lasla Nemeša, „Četvrti pravac“ Gurvindera Singa, „Blago“ Kornelia Porumboiua, „Zemlja i senka“ Cesara Augustoa Acevedoa, „Mahnitost“ Emina Alpera, „Džejms Vajt“ Džoša Monda, „Pod električnim oblacima“, Alekseja Germana, „Projekat stoleća“ Karlosa Kvintela, „Naša svakodnevna priča“ Inesa Tanovića, „Chevalier“ Atine Cangari, „Porodica“ Saše Radojevića i „Fatima“ Filipa Fukona.

Od ostalih ostvarenja u glavnom programu izdvojili bi novi film Aleksandra Sokurova „Frankofonija“, pobednika Venecijanskog festivala „Iz daljine“ Lorenca Vigasa, koji ujedno i otvara FAF i „Planine mogu da odu“ Đia Žangkea.

Pored glavnog programa, tu su još „Bande a part“, „Hrabri Balkan“, retrospektive filmova Krste Škanate, Bore Draškovića i Jana Cvitkoviča, „Focus France/ACID“, „Balkan film connection“ i „Debitanti – istorija autorskog filma“.

Festival se održava na više lokacija u gradu: Domu omladine Beograda, Dvorani Kulturnog centra Beograda, Muzeju Jugoslovenske kinoteke (Kosovska 11) i Zgradi Jugoslovenske kinoteke (Uzun Mirkova 1), Domu kulture Studentski grad, bioskopu „Fontana“, UK Parobrod i Art bioskopu.

Prodaja karata počinje 17. novembra, a cena u zavisnosti od vremena projekcije iznosi 150, 200, 250 i 300 dinara.

Kompletan program, kao i sve dodatne informacije u vezi sa Festivalom autorskog filma objavljene su na zvaničnom sajtu www.faf.rs.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...