•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Henks između dve velesile u filmu Most špijuna

Zasnovan na istinitoj priči, film „Most špijuna“ zapanjuje pričom o ameri­čkom advokatu koji je na sebe preuzeo neverovatno teško i hrabro breme pre­govora sa Rusima tokom Hladnog rata.
Tom Henks u filmu igra Džejmsa Donovana, koji dobija zadatak da pregovara sa Rusima o puštanju na slobodu američkog pilota Frensisa Gerija Pauersa oborenog 1960. u sovjetskom vazdušnom prostoru i zarobljenog od strane Rusa. Spilberg prikazuje vreme kolektivne paranoje i straha zbog napetih odnosa Amerike i Sovjetskog Saveza, kada su diplomatske službe obe velesile skrivale tajne i pazile na javno mnenje. Upravo sve navedeno je doprinelo da Donovanov slučaj bude još teži, jer se nalazio između dve vatre, o čemu svedoči prvi klip iz filma.

Spilberg je „hladnu“ atmosferu podgrejao snimajući film na lokacijama u Americi, Nemačkoj i Poljskoj, uključujući i mesta na kojima se priča odigrala, a ključne scene oko Berlinskog zida dočarane su u Varšavi.

U glumačkoj postavi pored Henksa našli su se Mark Rajlans, Skot Šepard, Ejmi Rajan i Alan Alda. Pored Spilberga i Henksa na ovom dugoočekivanom filmu radila su još dva slavna oskarovca — kao scenaristi Itan i Džoel Koen.

U bioskope širom zemlje „Most špijuna“ stiže od 26. novembra.


Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila