•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Vi žene ste vrat na kome naša velika glava čuči

Razigrana ljubavna priča koja je na momente duhovita, tako bi glumac Ljubomir Bandović opisao predstavu "Čorba od kanarinca" Miloša Radovića. Ovaj komad pisan je za njegovu bivšu devojku Vesnu Trivalić, namenski. Lik Jelene je pisan po Vesni a muški lik Meda je pisan po njemu. Proba braka, kako se drugačije naziva ova predstava je pre svega ljubavna priča, kaže za Niške vesti Bandović jedan od aktera.

Ova predstava, kažu novinari, jeste dobra za sve one koji bi da se skrase ali Bandović, misli da je predstava dobra za sve...

"Ja mislim ovo svi treba da vide, jer je ovo sat i po kvalitetnog programa. Nije ovo neka banalna komedija gde se publika valja od smeha i mi glumci hvatamo na geg, ovde se govori o istini, gde se pokazuje da smo mi muški inertni a da ste vi žene lovci i od vas sve zavisi... Vi žene ste vrat na kome ta naša velika glava čuči i kako se vi okrenete tako ćemo mi da gledamo. Treba da je pogledaju svi...posle predstave u Beogradu i u još nekim mestima, posle predstave publika izlazi sa osmehom nalicu a neki stariji parovo često izađu držeći se za ruke. Nema nikakvu zabranu posle i per 18 godina..." kaže Bandović za Niške Vesti.

Pozorište ili televizija, komedija ili drama, gde se bolje snalazite?

"Pozorište je esencija mog posla, i pozorištem nikad neću prestati da se bavim, film mi omogućava da živim u zemlji Srbiji, od toga se hranim. Pozorište je moje utočište, moje ishodište, profesionalno i ljudski moje sve, jer tu glumac održava mentalnu i duhovnu snagu i kondiciju. Što se tiče televizije i filma, to kad te hoće hoće te. A mene je "oćnulo" pre jedno sedam osam godina i dalje me oće...! našalio se Bandović.

"Nisam spavao danima, na putu sam stalno... 200 hiljada kilometara sam prošao u poslednjih mesec dana, ne znam više gde udaram. Kod mene podele nema...mislim...ja se isto dajem i na sceni i u kadru, jedna je karijera, nema pozorišne karijera ili televizijske karijere, postoji samo jedna glumačka. Komedija, tragedija to je sve isto...mada moram da priznam da se komediji ozbiljnije pristupa."

Jel možemo da uporedimo publiku, i da li se u Nišlije više raduju kada dođete iz Beograda i "izađete iz malih ekrana" nego u glavnom gradu gde srećete sugrađane na ulici i u prodavnici?

bandovic 02

"Ja sam odrastao u Vranju, ja sam Vranjanac po odrastanju tako da mi je južna toplina i prijemčivost vrlo poznata, drugo Niš generacijama neguje pozorišnu i filmsku publiku, sam Festival glumačkih ostvarenja dokaz je da se u vašem gradu glumci poštuju. Razlika u mentalitetima postoji, pa neka je i sto kilometara razlike i oseti se. Mina i ja uvek nakon predstave prokomentarišemo da li je predstava prošla ili ne. Vojvođanima treba malo vremena da uđu u materiju, u Šumadiji na prvi mig dobijem reakciju..." kaže ovaj vrsni glumac za Niške Vesti.

Trenutno radim sa Darkom Bajićem u Zvezdara teatru Klaustrofobičnu komediju, treba da igram ulogu koju je igrao Bata Stojković i to me jako raduje i plaši. Koga god mi daju od tih "zverova" plašim se....Plašim se od odgovornosti, ne plašim se ja od scene jer bolje umem ja na sceni nego u životu. To je velika stvar za mene. Odgovornost da se dobaci ta daljina koju je neko postavio, da od sebe budeš bolji - to je taj strah. Stah čuva lojze...šali se i završava Bandović.

Ovog glumca čeka komad sa Egonom Savinom u Beogradskom dramskom, predstava u Crnoj Gori, sprema "nešto" za Javni servis...a mi ćemo očigledno uskoro uživati u njegovom radu.

Website:niskevesti.rs
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...