•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Maureen O'Hara, glumica iz zlatnog doba Hollywooda umrla u 95. godini

Irsko-američka glumica jedna od poslednjih iz zlatnog doba Hollywooda, umrla je u 95. godini, izjavio je njen menadžer.

"Umrla je u snu, u svom domu u Boiseu u severozapadnoj saveznoj američkoj državi Idaho", izjavio je njen menadžer Johnny Nicoletti. O'Hara je glumačku karijeru počela 1941. godine a glumila je u nekim od klasičnih Hollywoodskih ostvarenja, poput How Green Was My Valley, reditelja John Forda.

Rođena je u Dablinu ali od 1939 je živela u SAD-u.

"Njeni likovi su bili brzopleti i neustrašivi, baš onakvi kakva je bila i u stvarnom životu. Bila je ponosni Irac i konstantno se ponosila svojom kulturom", saopštila je njena porodica.

Od 2011. godine O'Hara je primljena u irsko-američku kuću slavnih. Godine 2014. godine dobila je počasnog Oscara, i tako postala tek druga glumica, posle Myrne Loy iz 1991. godine, koja je dobila počasnog Oscara a da pre toga nije bila nominovana u takmičarskom delu za tu nagradu.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...