•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Sukob Leonarda DiKaprija i Toma Hardija u divljini

Novi film reditelja Alehandra G. Injaritua „Povratnik” stiže na repertoar domaćih bioskopa 21. januara sledeće godine. Izuzetno ambiciozni projekat, u kome glavnu ulogu tumači Leonardo Dikaprio, sniman je u zabačenim predelima Kanade i Argentine. Injaritu je snimao film samo tokom dana, koristeći prirodno dnevno svetlo. Snimanje filma nije bilo lako, a na osnovu trejlera koji je objavljen danas, „Povratnik” izgleda izuzetno.

Tokom snimanja „Povratnika” kružile su glasine da su probijeni svi budžeti, da se mnogo kasnilo sa snimanjem iz bezbednosnih razloga, ujedno i zbog loših vremenskih prilika i nezadovoljnih članova ekipe filma. Možda je vladao haos iza kulisa filma, ali na svu sreću, film je završen i možda će konačno doneti Dikapriju Oskara.

Trejler nudi nove detalje o priči u čijem središtu je traper Hju Glas koga igra Leonardo Dikaprio. Nakon što ga je napao medved, njegova družina lovaca ga stavlja da umre sam u divljini. Vođen nagonom za preživljavanjem, zaklinje se na osvetu nad ljudima koji su ga ostavili (uključujući i Toma Fitcdžeralda koga igra Tom Hardi).

Injaritu i direktor fotografije Emanuel Lubezki su insistirali da se tokom snimanja koristi samo prirodno svetlo. Snimali su ekstremnim uslovima u popodnevnim časovima, obično između 17:30 i 19:30 časova. Nisu koristili ni lampe sa kerozinom, jer nisu bile izmišljene u doba kada se radnja filma odvija – početkom XIX veka.

Iako je „Povratnik” zasnovan na romanu Majkla Pankea, Injaritu je dodao svoje detalje vezane za priču. Pored Dikapria u filmu glume Donald Glison i Vil Poulter.

Oskarovac Injaritu iza sebe ima zapažena ostvarenja „Pasji život”, „Prelepo”, „Vavilon”i „Čovek ptica”.


Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...