•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Rez - film koji su Jermeni čekali

Nemački reditelj turskog porekla Fatih Akin u svom filmu „Rez” bavi se genocidom koji je Turska počinila nad Jermenima 1915. godine. To je prvi veliki igrani film koji obrađuje tu, u Turskoj još uvek tabu temu.

Pod okriljem noći, turska policija okuplja sve muškarce jermenskog porekla, uključujući i mladog kovača Nazareta Manodžijana. Izvodi ih pod prisilom iz grada. Godinama kasnije, pošto je uspeo da preživi genocid, Nazaret saznaje da postoji mogućnost da su mu ćerke preživele. Ljubav prema ćerkama daje mu nadljudsku snagu i kreće u beskrajnu potragu, koja će ga voditi preko pustinja Mesopotamije do Havane i prerija Severne Dakote. Tokom svoje odiseje, on sreće veoma različite ljude, neke anđeoske, a druge tvrda srca, ali i oličenja đavola.

Film „Rez” (The Cut) Fatiha Akina premijerno je izveden na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji prošle godine. To je poslednji deo triologije „Ljubav, smrt i đavo”, čiji su prethodni delovi „Glavom kroz zid” iz 2004. i „Na ivici raja” iz 2007. godine.


Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....