•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Mr. Nobody (2009)

Da li stvarno imamo mogućnost izbora u životu ili samo zavaramo sebe? Film Mr. Nobody nam na to pitanje daje nedvosmislen odgovor. Ponekad se čini da imamo mogućnost da se odlučimo, da postoje dva, tri ili više načina, odnosno, puta kojima možemo da krenemo. Ali, koji je pravi? Da li uopšte postoji pravi put? Ako postoji, zašto onda imamo mogućnosti da izaberemo i druge? I ko određuje koji je put onaj „pravi”? Sami biramo svoj put, i samo smo mi ti koji će pogrešiti ili postupiti na pravi način. A koji je pravi, Mr. Nobody će nam dati odgovor.

Žako van Dormel stoji iza ovog veličanstvenog ostvarenja; napisao je scenario i režirao film. Film se žanrovski može odrediti kao naučna fantastika, ali on je mnogo više od toga. Svoju premijeru Mr. Nobody je imao na 66. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji, gde je pokupio brojne nagrade, ali i simpatije kritičke javnosti. U Belgiji je premijera bila zakazana za 13. januar 2010. godine, i od tad Mr. Nobody zasluženo ima epitet kultnog filma, što zbog svoje originalnosti, što zbog pitke životne filozofije kojom je protkan.

2 - Mr. Nobody (2009)

Film priča životnu priču Nema Nobadija (Niko). Kad se upoznajemo sa njim, on je 118-godišnjak, istovremeno i poslednji smrtnik na Zemlji, nakon što je ljuska rasa postigla kvazi-besmrtnost. Priča se grana, i ako se pažljivo ne prati, rizikujete da joj ne uhvatite poentu. Sve priče su posledica Nemove odluke donete na staničnoj platformi prilikom razvoda njegovih roditelja. Ali Nemu se tada pružaju neograničene mogućnosti, izbor je teško napraviti, i sve dok se ne odluči, može da živi život koji želi. Svaka od tih životnih priča ima svoje dobre i loše strane, i svaka žaslužuje da bude proživljena. Za koju će se Nemo odlučiti? Ostavljam vas da to sami otkrijete.

3 - Mr. Nobody (2009)

Fantastična glumačka ekipa je još jedan razlog da odgledate ovaj film. Džared Leto je fenomenalno dočarao ulogu Nema, zanimljivo je i to da on glumi mlađeg, ali i starijeg Nema. Njegove tri moguće supruge glumeSara Poli, Lin Dan Pam i Dajana Kuger. Za muziku u flimu je bio zadužen brat režisera, Pjer van Dormel, koji je takođe uradio odličan posao.

Ako vam se ovaj film svidi, moja preporuka za sledeći je The Fountain iz 2006. godine. Kršim svoje pravilo da vam preporučim film istog režisera, ali to je samo zato što smatram da je Fontana ipak prikladnija.

Preuzeto sa: Punjeni Paprikaš (Nataša Đuričić)

Žanr:drama, fantazija, romansa
Godina:2009
Reziser:Jaco Van Dormael
Scenario:Jaco Van Dormael
Uloge:Jared Leto, Sarah Polley, Diane Kruger
Uzrast:R
Award:11 nagrada i 4 nominacija
Studio:Pan Européenne Production, Virtual Films, Christal Films
Zemlja:Belgium
Website:www.magpictures.com/mrnobody
Jezik:engleski
Trajanje:141 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...