•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

'Čudna šuma' oslikava realnost Srbije

Čudna šuma, novi film višestruko nagrađivanog filmskog autora, reditelja ostvarenja Peščanik, Sabolča Tolnaija na repertoaru domaćih bioskopa naći će se od 10. septembra.

Snažna drama Čudna šuma govori o jednoj mađarskoj porodici sa severa Srbije čiji sin beži iz centra za lečenje od narkomanije. Njegovi roditelji dolaze do saznanja da je njihov sin dugovao lokalnom mafijaškom bosu, najverovatnije je zbog toga i pobegao da bi se sakrio. Roditelji jedan drugog optužuju zbog sudbine njihovog deteta, a otac se iseljava iz njihovog zajedničkog doma. U sledećih nekoliko dana tokom kojih se film odvija oboje pokušavaju da pronađu svog sina, i svako od njih na svoj način se suočava sa surovom realnošću današnje Srbije…

Scenario za film je nastao prema priči „Minotaur“ novosadske spisateljice Judite Šalgo. Višenagrađivani scenario pored Sabolča Tolnaija potpisuje i Dragan Stanković. Film je osvojio nagradu za najbolji scenario na Sarajevo Film Festivalu, koju dodeljuje Francuski nacionalni centar za film, kao i nagradu austrijske produkcijske kuće Synchrofilm Film, Video & Audio. Za fotografiju filma zaslužan je Gergely Poharnok, za montažu Branislav Klašnja i Vuk Vukmirović, a izvršnu produkciju potpisuju Miroslav Mogorović i Diana Radosavljević. Ubedljivu glumačku ekipu čine Hermina G. Erdelyi, Robert Tilly, Nenad Jezdić, Siniša Tucić i Jovan Belobrković.

Čudna šuma je četvrti igrani film Sabolča Tolnaija, snimljen u mađarsko-srpskoj koprodukciji, kao i prethodna tri ostvarenja.


Website:mcf.rs
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...