•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Timothy Spall u drami 'The Journey'

Timothy Spall u pregovorima je za preuzimanje uloge u drami o decenijama dugom sukobu i neočekivanom prijateljstvu koje se iz toga izrodilo. Reditelj Nick Hamm priprema novi film o vođama jednog od najdugotrajnih i najkrvavijih sukoba Britanskog ostrva u savremenoj istoriji, između protestanata i katolika u Severnoj Irskoj.

Drama The Journey u svoje središte stavlja dva istaknuta savremena političara, Iana Paisleyja i Martina McGuinnessa, koji su se većinu svog života nalazili na suprotnim stranama sukoba - prvi kao osnivač Demokratske unionističke stranke, a drugi kao pripadnik Sinn Féina.

Timothy Spall bi trebao preuzeti ulogu Iana Paisleyja, političara koji se dugi niz decenija opirao pomirenju sukobljenih strana. Ipak, kako i sam naslov (The Journey) insinuira životni put zbližio je sukobljene strane u iznenađujućem prijateljstvu koje se razvilo među spomenutim političarima.

Dvojica su ostala zabeležena u istoriji kao Prvi ministar Severne Irske i njegov zamenik deleći mandat koji je otpočeo 2007. godine.

Reditelj Nick Hamm istakao se na svetskoj pozornici filmovima Bogomdan i Treba ubiti Bona, a snimanje filma "The Journey" o neočekivanom prijateljstvu će započeti u septembru ove godine. Scenario za dramu pripremiće pisac i scenarista Colin Bateman.

Timothy Spall je svoju dugogoišnju karijeru prošle godine ovenčao i Zlatnom palmom u Cannesu za naslovnu ulogu u filmu Mr. Turner, a sledeći veliki projekat u kojem ćemo ga gledati je Alice Through The Looking Glass, koji čini nastavak Tim Burtonovog filma Alisa u zemlji čuda.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...