•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Jun - mesec francuskih filmova

U junu na repertoar domaćih bioskopa dolaze tri žanrovski različita francuska filma. Komedija Džema Boveri rediteljke Ane Fontejn bavi se temom starih i novih ljubavi, dok film Divlji život Sedrika Kana postavlja pitanje - da li je moguće vaspitati decu van savremenog potrošačkog društva? Odličan ratni film sa Vigom Mortensenom Daleko od ljudi takođe dolazi u bioskope, a prikazuje kako je izgledao rat za nezavisnost u Alžiru 1954. godine iz perspektive francuskog profesora.

Francuska ostvarenja obogatiće repertoar bioskopa sa drugačijom estetikom i dinamikom, a iznad svega - poruke koje nose publika sigurno neće zaboraviti kad izađe iz bioskopske sale. Ostaje jedino da se prepustite francuskom filmu u junu i rezervišete sledeće datume:

DŽEMA BOVERI
11. jun

Martin, nekadašnji pariski boem, sada je seoski pekar u malom seocetu u Normandiji. Od njegovih mladalačkih ambicija ostala je samo bogata mašta i strast za dobrom literaturom. Nije teško zamisliti kako se Martin osećao kada se na malu obližnju farmu doselio engleski par, čija imena ne samo da su Džema i Čarls Bovari, već je i njihovo ponašanje inspirisano Floberovim junacima. Za neostvarenog umetnika kao što je Martin ovo se čini kao prava prilika da oblikuje sudbinu Floberovih junaka, međutim lepa Džema nije čitala klasike, i iako se dosađuje u braku, nema želju da živi tuđi život.

DIVLJI ŽIVOT
18. jun

Novi film “Divlji život” kultnog reditelja Sedrika Kana oduševio je publiku u San Sebastijanu i na Festivalu autorskog filma u Beogradu prošle godine. Pako (Matju Kasovic) i Nora (Selin Salit) su izgledali kao idealan par, zaljubljeni u prirodu i nomadski način života i posvećeni tome da svoju decu odgajaju daleko od potrošačkog drušva. Nakon razvoda braka, Nora dobija starateljstvo nad njihovo dvoje dece i odvodi ih u grad. Razočaran njenom odlukom, Pako kidnapuje decu i uspešno se skriva sa njima punih jedanaest godina.

DALEKO OD LJUDI
25. jun

“Daleko od ljudi” je drugi film reditelja Davida Olefena. Na festivalu u Veneciji osvojio je tri priznanja – Nagradu mladih za najbolji film, nagradu Interfilm i nagrada SIGNIS. Slavni Vigo Mortensen igra glavnu ulogu, francuskog profesora koji podučava decu u jednom alžirskom selu. U osvit alžirskog rata naređeno mu je da odvede disidenta Mohameda u grad gde treba da mu se sudi, a njihov odnos koji se razvija na tom teškom putovanju je u fokusu ovog filma.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu