•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Vuk (Theeb) na repertoaru bioskopa u prestonici

Moćna priča o odrastanju Vuk (Theeb) na repertoaru bioskopa u prestonici.

Na nedavno održanom FESTU, glavnu nagradu – Beogradskog pobednika za najbolji film u glavnom takmičarskom programu dobio je film Vuk (Theeb) reditelja Nadži Abu Novara. Zbog velikog interesovanja, Beograđani će biti prilici da gledaju od 14. marta Nadžijevo debitansko dugometražno ostvarenje na repertoaru Dvorane doma sindikata.

Radnja filma Nadži Abu Novara odvija se tokom 1916. godine u zaboravljenom delu Otomanskog cartstva – Arabiji. Reditelj spretno oslikava život beduinskog plemena i dvojice glavnih junaka – braće Tiba i Huseina. Nakon što izgube oca, stariji brat preuzima odgovornost za Tibovo vaspitanje i pokušava da ga nauči kako beduini žive. Međutim, Tib nastavlja da pravi nestašluke. U njihove živote ulazi poručnik britanske vojske, koji je na tajanstvenoj misiji sa svojim vodičem. Iz straha da ne ukalja očevu reputaciju, Husein prihvata da ih isprati do željene destinacije. Nejaki Tib kreće za njima kroz pustinju, koja je puna revolucionara i beduinskih prognanika. Da bi preživeo, moraće da nauči da se snalazi kao odrastao čovek, moraće da nauči šta je izdaja, a šta poverenje i da opravda ime koje mu je otac dao.

Vizuelno očaravajući film Vuk (Theeb) sniman je u Jordanu. Nadži odličnom fotografijom i režijom vraća gledaoce u svet beduinskih plemena tokom I svetskog rata, kroz vizuru nevinog dečaka.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...