•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Film 'Birdman' s novom nagradom na korak do Oscara

Režiser Alejandro Gonzales Inarritu osvojio je nagradu Udruženja režisera Amerike (DGA) za najboljeg režisera čime je pripremio teren za osvajanje Oscara.

DGA je održao 67. dodelu nagrada u Los Angelesu, a domaćin večeri bila je Jane Lynch. Ove nagrade bitne su za ljude iz sveta filma jer pobeda u DGA uvek vodi do osvajanja Zlatnog kipića za najboljeg režisera, a nekada i za najbolju sliku.

Film "Birdman" je sada u velikoj prednosti s obzirom na to da je osvojio nagrade Udruženja producenata Amerike i Udruženja filmskih glumaca. U konkurenciji su bili i i režiseri Richard Linklater s filmom "Boyhood", Morten Tyldum za film "The Imitation Game", Wes Anderson za film "The Grand Budapest Hotel" i Clint Eastwood s filmom "American Sniper".

Nagrade su uručivali Barbra Streisand, Pierce Brosnan, Taraji P.Henson, Bradley Cooper, Lea Michele, Bill Murray i Julie Delpy.

Na ovogodišnjoj dodeli nagrada dominirale su rediteljice. Laura Poitras osvojila je režisersku nagradu za dokumentarac "Citizenfour" koji govori o NSA-u i Edwardu Snowdenu. Jill Soloway osvojila je nagradu za najbolje serijske komedije "Transaprent" i "The Bet New Girl". Lila Cholodenko dobila je priznanje za mini serije "Olive Kitteridge", dok je Lesli Linkl Glatter proglašena najboljom rediteljicom u segmentu TV dramskih serija zahvaljujući seriji "Homeland".

Jonathan Judge osvojio je nagradu za dečiji program, odnosno ua pilotsku epizodu "100 Things to do Before High School".

U kategoriji Raznovrsnost/Priča/Vesti/Sport režiser Dave Diomedi je pobednik zahvaljujući epizodi "The tonight Show with Jimmy Fallon" koja se emituje na NBC-u, dok je Glen Weiss dobio istu nagradu zbog režiranja 68. dodele nagrada Tony Awardsa na CBS-u.

Inauguralna nagrada za doživotno postignuće otišla je u ruke Jamesa Burrowsa koji je režirao serije poput "Cheers", "Friends" i "Will and Grace", te Roberta Butlera koji režirao klasike poput "The Dick Van Dyke Show", "The Twilight Zone" i "Hill Street Blues".

Režiser Anthony B. Sacco osvojio je nagradu za reality kategoriju jer je briljirao u epizodi "The Chair".

Specijalne nagrade dodeljene su Philipu Goldfarbu i Juliji Gelfand. Nagradu u komercijalnoj kategoriji dobio je Nicholas Fuglsing za režiranje spota "Guinness".

Website:klix.ba
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...