•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Predstava 'Divan dan' u Nišu

Pozorišna predstava po tekstu Stevana Koprivice "Divan dan" u režiji Slavenka Saletovića biće izvedena 6. februara u niškom Domu Vojske. Prema rečima reditelja Saletovića predstava je glumačka gladijatorska igra četiri glumca po dobrom tekstu Koprivice o našim nesporazumima, propastima, na duhovit i lucidan, zabavan način slika svakodnevnicu jedne porodice koju su kao i sve nas zadesile brojne nedaće tranzicije.

“Divan dan” je porodična komedija, album smeha i nostalgije, slike iz života u kojima će se prepoznati svaki gledalac, poručio je pisac teksta Stevan Koprivica.

On se bavio običnom porodicom, njenim svakodnevnim životom u stanu na Voždovcu. Samo, taj život i ta svakodnevnica su do te mere iščašeni da postaju predmet komedije, kaže Koprivica. On dodaje da su naša svakodnevnica škole sa nonsensnim gradivom, dede i babe koji su se delili na četnike i partizane, gubljenje i pronalaženje Boga, narkotici i kriminal, besparica, neurotični i prerano potrošeni roditelji. Predstava "Divan dan" je komedija zato što ima srećan kraj i zato što njeni junaci smehom kod gledalaca izazivaju neku vrstu katarze koja u realnom životu ne postoji, kaže Koprivica.

Producent predstave je Milutin Bata Karadžić, scenograf i kostimograf Tamara Bušković a muziku su specijalno komponovali "Osvajači".

Oca porodice Božu (45 godina), kamermana Radio televizije Srbije na prinudnom odmoru igra Milorad Mandić Manda. Prema njegovim rečima danas nije lako nasmejati ljude, sve je teže napraviti vic a kamoli predstavu u kojoj će se mnogi sigurno pronaći i nasmejati problemima obične porodice, promašenim profesijama, svađama, razvodu pa pomirenju, promašenom roditeljskom vaspitanju.

Glumica Suzana Petričević igra njegovu suprugu Zoricu (42 godine) uspešnu profesorku psihologije koja je pomogla generacijama na putu znanja ali je propustila da to isto uradi sa rođenim sinom.

Sina Vladu (18 godina) igra Ljubomir Bulajić, on je maturant, "ispušten" dečak bez perspektive a sposoban da nešto učini sa sobom, pripadnik generacija iza koje nema ništa i pred kojom je još manje. Prema Bulajevićevim rečima, Koprivica je napisao surovo realan tekst koji grubo slika naše društvo i svako od gledalaca pronaći će se u predstavi.
Njegovu devojku Tijanu, zvanu Fantomka (18 godina) igra Jelisaveta Orašanin. Pripadnik generacije koja nema podršku niodkuda, Tijani je stalo do Vlade toliko da će ga, za njegovo dobro, kidnapovati.

Tragedija jedne porodice predstavljena u komediji "Divan dan" imaće nišku premijeru 6. februara u Domu Vojske od 20 časova.

Karte se mogu kupiti na blagajni Doma Vojske po ceni od 500 rsd.

Informacije: 063 423 046.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...