•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Angelina Jolie izazvala međunarodni skandal

Japanski konzervativci prozvali su Angelinu Jolie zbog njenog novog filma 'Unbroken' jer smatraju da je u njemu na neprikladan način predstavila Japan i Japance.

Tačnije, konzervativne struje u Japanu optužile su Jolie za rasizam ite javno pozivaju nadležne institucije u zemlji da film bude zabranjen u Japanu jer su, kako navode, "japanski čuvari u filmu opisani pogrešno", prenosi Mail Online.

Film "Unbroken" koji je režirala Jolie temelji se na priči o životu američkog atletičara i istaknute vojne ličnosti u Drugom svetskom ratu, Louieja Zamperinija.

Prema knjizi o njegovu životu, Zamperini je od jula 1943. do avgusta 1945. bio zarobljen od strane japanskih marinaca, a film opisuje i torturu koju je Zamperini prošao za vreme zarobljeništva, tačnije, način na koji ga je mučio japanski čuvar Mutsuhiro Watanabe.

"Ovaj film nema nikakav kredibilitet i nemoralan je. Ako ne postoji potvrda onoga što je Zamperini navodno rekao, onda ovakve tvrdnje ne smeju biti iznošene", rekao je generalni sekretar lobija Društva za širenje istorijskih činjenica, Hiromichi Moteki.

S druge strane, direktorka neprofitne organizacije Asia Policy Point koja se bavi odnosima SAD-a i Japana, Mindy Kotler, smatra da je jedino skandalozno u celoj priči poricanje onoga što se Zamperiniju dogodilo.

"Američka vlada ovakvo nešto neće tolerisati. Čast američkih veterana mora se braniti", rekla je, između ostaloga, Kotler.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...