•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Mark Rylance kao div u Spielbergovoj adaptaciji 'The BFG'

Britanski glumac Mark Rylance dobio je glavnu ulogu diva u adaptaciji The BFG (Big Friendly Giant) slavnog američkog reditelja Stevena Spielberga. Adaptacija dečjeg romana britanskog pisca Roalda Dahla u bioskope dolazi 22. jula 2016. godine.

Spielberg će na adaptaciji početi da radi početkom 2015. Melissa Mathison napisala je scenario za projekat kompanije DreamWorks. Prethodno je ostvarila saradnju sa legendarnim rediteljem na filmu E.T.

Dahlova bajkovita knjiga objavljena 1982. priča je o devojčici iz sirotišta Sophie koja se sprijateljuje s divom zaduženim za prikupljanje dobrih snova i njihovo poklanjanje deci. Knjiga, za koju je ilustracije napravio Quentin Blake, prethodno je adaptirana kao animirani film za britansku televiziju 1989. godine, a producentska kuća DreamWorks otkupila je prava 2011.

Spielberg trenutno radi na adaptaciji romana Davida Kertzera The Kidnapping of Edgardo Mortara u čijem je središtu istinita životna priča italijanskog Jevreja koji je bio u središtu međunarodnog skandala 1858. godine kada su ga sa samo šest godina inkvizitori oduzeli roditeljima kako bi ga odgajali po katoličkoj veri jer ga je jedan od slugu potajno krstio.

Od projekata, tu je još jedan neimenovani špijunski triler o Hladnom ratu na kojem Spielberg radi s Tomom Hanksom i Markom Rylanceom.

Inače, Rylance je osvojio nagrade Tony za uloge u delima Boeing Boeing, Jerusalem i Twelfth Night, te prestižne nagrade Olivier za Much Ado About Nothing i Jerusalem.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...