•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

U sredu počinje GREEN FEST

Peti međunarodni festival zelene kulture „Green Fest" počinje u sredu, 29.oktobra i trajaće tri dana, u Domu omladine Beograda. Revijalni i takmičarski filmovi, izložbe fotografija, zeleni inovativni proizvodi, inicijative i tehnologije, kreativne radionice, debate, predavanja, i još mnogo interesantnih sadržaja, deo su festivala „Green Fest“, koji pokreće zeleni talas promena u društvu.

Ulaz na sadržaje programa Međunarodnog festivala zelene kulture „Green Fest“ je i ove godine besplatan, ali će, zbog ograničenih kapaciteta raspoloživih sala, ulaz biti slobodan samo za posetioce koji su se prijavili i preuzeli karte. Svi zainteresovani za praćenje revijalnog programa na ovogodišnjem „Green Fest“-u mogu da naruče karte putem zvaničnog sajta festivala – www.greenfest.rs.

Festival je programski podeljen na tri celine: „Green Screen Fest“ – program takmičarskog i revijalnog filma, „Green Field“ – obrazovni program i „Green Square“ – izložbeni program „zelenih“ inovacija, organizacija i proizvoda.

U okviru filmskog programa će se naći 52 takmičarska kratka i amaterska filma iz 24 zemalje, kao i 8 revijalnih filmova, od kojih će čak 7 biti premijerno prikazani u Srbiji.

U revijalnom delu programa će biti prikazani dokumentarno igrani filmovi – pobednici najznačajnijih svetskih festivala, koji obrađuju neke od najvažnijih problema današnjice i koji će sigurno uzburkati emocije publike. „Green Fest“ će svečano biti otvoren u sredu 29. oktobra u 20 časova, premijernom projekcijom izuzetnog ostvarenja filma „Seme života". Pored ovog ostvarenja, posetioci će biti u prilici i da pogledaju,"Osveta električnog automobila" o istraživačkim i razvojnim programima razvoja električnih automobila najvećih svetskih kompanija i njihovoj borbi - ko će napraviti prvi, najbolji i najbolje prihvaćeni električni automobil za moderno doba i tržište automobila, "Obala" o posledicama neodgovorne urbanizacije koji nas vodi u srce kontraverzi o klimatskim promenama, gde se sudaraju politika, ekonomija i nauka, "Nafta i voda" koji nas upoznaje sa borbom "Davida i Golijata", malog amazonskog plemena i njihovog mladog lidera protiv naftnih kompanija, koji se bore da sačuvaju svoje istorijske korene i ognjišta,"Veći od života" - priča o životu u gradovima i mogućnostima kvalitetnijeg života kroz primenu ideje "čovek u centru planiranja razvoja grada", i "Prokletstvo brana" koji se bavi temom negativnih efekata brana i bezbednijim opcijama za proizvodnju energije.

Festival će biti zatvoren filmom „Rat za pesak“ koji govori o novoj "zlatnoj" groznici - ratu za drugi najviše korišćeni resurs na svetu - pesak.

U prepopnevnim terminima, zbog izuzetnog interesovanja publike, biće prikazivan film iz prošlogodišnje selekcije festivala - "Više od meda", jedan od najlepše snimljenih filmova u novijoj dokumentarnoj kinematografiji, o izumiranju kolonija pčela širom sveta i uzrocima koji izazivaju ovu pojavu.

Deo Festivala posvećen obrazovnom programu, „Green Field“, čini dinamičan sadržaj koji se realizuje kroz vršnjačku i ekspertsku edukaciju, će i ove godine ugostiti oko 1500 učenika osnovnih i srednjih škola i fakulteta. Pametni gradovi, ekološki aktivizam, ekološki otisak, samo su neke od tema ovih radionica, među kojima su i kreativne, za sve uzraste, od reciklaže do organske hrane. U delu namenjenom studentima i široj javnosti, posetioci će moći da čuju predavanja o klimatskim promenama, baštenskim zajednicama, drvetu u modernoj arhitekturi i kućnoj organskoj bašti. Pored toga, biće održane i panel diskusije o razvojnim potencijalima prirodnih dobara, kao i konceptu pametnih gradova.

U okviru treće celine, programa „Green Square“, svi posetioci će moći da uživaju u 8 različitih izložbi fotografija, predstaviće se Arboretum Šumarskog fakulteta, Manufaktura cdR sa lampama od bicikala, ThinkGreen design sa Bašticom i projektom "My Garden", Centar za promociju nauke kroz „13 naučnih ideja“, Eko-dvorište i Kreativna industrija stakla, kao i drugi izlagači, njih ukupno 24.

Organizatori festivala pozivaju sve posetioce da se uključe u društvenu kampanju sakupljanja knjiga za biblioteku "Vlada Aksentijević" iz Obrenovca čiji je kompletan fond knjiga uništen tokom katastrofalnih poplava u maju 2014. Knjige će moći da se doniraju na info pultu "Green Fest"-a, samo tokom trajanja festivala.

Ovogodišnji Međunarodni festival zelene kulture “Green Fest” se održava uz pomoć Ministarstva omladine i sporta RS, Grada Beograda - Sekretarijata za zaštitu životne sredine i Sekretarijata za kulturu i podršku kompanija Lenovo i Canon, kao i mnogobrojnih partnera i prijatelja.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...