•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

U ponedeljak počinje 10. Kids fest

"Hajde da zauzmemo najbolja mesta! Hajde da se smejemo do daske! Hajde da se družimo i maštamo! Hajde da gledamo filmove!"

U okviru 10. Kids festa, u periodu od 13. do 19. oktobra, u bioskopu "Vilin Grad" najmlađi ljubitelji sedme umetnosti biće u prilici da gledaju zanimljive filmske premijere animiranih, igranih i dokumentarnih filmova koji dolaze iz Amerike, Francuske, Belgije, Norveške, Švedske, Danske i Hrvatske.

Veći deo ovih ostvarenja prikazan je na poznatim svetskim festivalima kinematografije za decu, a na Kids festu naći će se sinhronizovani na srpski jezik. U bioskopu najmlađe posetioce očekuju i zanimljive radionice, igrice i pokloni.

Svima su nam poznati superheroji poput Betmena, Supermena i Spajdermena, ali ono što ćemo naučiti iz danskog filma “Dečko mrav” je da hrabrost ne zavisi od toga da li si mali ili veliki, jer heroji mogu biti i deca i odrasli.

Iz Francuske dolazi dirljiva priča “Bela i Sebastijan” o šestogodišnjem dečaku i njegovom prijateljstvu sa divljim psom. Novi dokumentarni film francuskog reditelja Luka Žakea “Bila jednom jedna šuma” predstavlja ne samo omaž veličanstvenosti prašuma nego i apel za njihovu zaštitu od izumiranja.

Mala mišica Selestin i siromašni medved Ernest uspeće da prevaziđu sve razlike i izgrade lepo prijateljstvo u francusko-belgijskom animiranom filmu “Ernest i Selestin” koji je prošle godine nominovan za Oskara u kategoriji za najbolji animirani film.

Posetioci 10. Kids festa biće u prilici da uživaju i u najboljim 3D animiranim ostvarenjima. Dobiće odgovor na pitanje – kako izgleda fantastični svet Štucka i Bezubog na ostrvu Berk nakon što su se zmajevi i Vikinzi uspešno pomirili u uzbudljivom drugom poglavlju epske trilogije “Kako da dresirate svog zmaja”.

Priča 3D animiranog filma “Rio 2” je smeštena u šume Amazonije, u kojima se prelivaju neverovatne boje i odzvanjaju taktovi sambe, a glavni akteri su plava ara Plavko, njegova voljena žena Biserka i njihovo troje dece.

Nesvakidašnja 3D animirana avantura “Gospodin Pibodi i Šerman” prikazaće najdarovitijeg psa na svetu i malo manje pametnog dečaka na putu kroz istoriju čovečanstva.

“Šetnja sa dinosaurusima 3D“ je do sada najambiciozniji film o dinosaurusima, koji verno prikazuje ta davno izumrla bića, praistorijsku eru u kojoj su živeli i njihovo prirodno okruženje.

Na repertoaru bioskopa naćiće se i dva norveška ostvarenja o avanturama najboljih prijatelja Kaspera i Eme u kojima ih prate njihovi najbolji plišani prijatelji Emina Zečica i Kasperov Lavić.

Kako snežna katastrofa preti da uništi celo selo u filmu “Solan i Ludvig” mali jež Ludvig prevazilazi sve svoje strahove da bi spasio prijatelje, selo i Božić.

Da li čast danske nacije može da spasi problematičan trio, saznaćemo u filmu ,,Olsen u velikoj nevolji”? Sve što je potrebno je torba za hlađenje, kišobran, praćka i dva komada žvake.

Priča danskog filma “Rajsko putovanje” o malom zečiću Johanu koji nije dovoljno star da razume pravila života, a čezne za nemogućim stvarima neće nikog ostaviti ravnodušnim.

“Zagonetni dečak” je nastavak filma ,,Koko i duhovi” i predstavlja spoj detektivske priče i porodične avanture o jednom hrabrom dečaku i njegovim pustolovinama.

Deseti Dečiji filmski festival Kids fest se ove godine odvija pod sloganom “Hajde da gledamo filmove”. Cene karata za bioskopske projekcije na Kids festu i ove godine su veoma pristupačne, posebno za grupne posete.

Cena individualne ulaznice je 160 za 2D i 260 dinara za 3D filmove, dok je cena za organizovane posete 150, odnosno 250 dinara. Karte se mogu kupiti na blagajni bioskopa Vilin Grad, takođe se mogu rezervisati na sajtu bioskopa, gde se mogu i pogledati detaljnije informacije o filmovima.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu