•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The First Great Train Robbery (1978)

Dream team prevaranata se sprema na prvu u istoriji pljačku 25 tisuća funti vrednih poluga zlata iz voza u pokretu.

Svaki se mesec dvadeset i pet hiljada funti u zlatnim polugama prevozi vozom iz Londona do obale, kako bi se platile Engleske trupe koje su na Krimu ratovale s Rusijom. Poluge su čuvane u dva sefa od kojih se svaki zaključava sa po dva ključa. Njih čuvaju šefovi banke i policije, a samo ta četiri ključa dele Edwarda Piercea (Sean Connery), vrhunskog poslovnog čoveka/pljačkaša, njegovu ljubavnicu, prevaranticu Mirian (Lesley-Anne Down) i najspretnijeg londonskog džeparoša Roberta Agara (Donald Sutherland), od uspešne prve u istoriji pljačke voza za koju se spremaju.

Razrađuju plan kako da se približe u viktorijanskoj engleskoj teško dostupnim elitistima i naprave kopije ključeva te krenu u naizgled neizvodljivu akciju pljačke voza u pokretu...

Film je prema vlastitom bestseleru režirao pisac Michael Chrichton, za koji je ideju dobio iz pljačke koja se zaista i dogodila 1855. u Engleskoj.

Žanr:avantura, krimi, drama
Godina:1978
Reziser:Michael Crichton
Scenario:Michael Crichton
Uloge:Sean Connery, Donald Sutherland, Lesley-Anne Down
Award:1 nagrada i 1 nominacija
Studio:Starling Films
Zemlja:UK
Website:www.mgm.com
Jezik:Engleski
Trajanje:110 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila