•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Max Brooks o `Harlem Hellfightersima´

Nakon velikog uspeha sa ekranizacijom apokaliptičnog horor romana World War Z: An Oral History of the Zombie War, autor Max Brooks, sin holivudskog veterana komedije, Mela Brooksa (The Producers, Young Frankenstein), po drugi put se spominje u filmskim vodama. Ovoga puta razlog tomu je grafička novela The Harlem Hellfighters.

Brooks priča istinitu priču o afroameričkoj vojnoj jedinici koja se borila u Evropi za vreme Prvog svetskog rata. Malo je reći da su njihovi poduhvati bili herojski; u šest meseci ova skupina hrabrih ljudi provela je više vremena u bitkama od svih ostalih američkih vojnih jedinica pritom ne izgubivši ni metar zemlje koju su štitili, i niti jednog vojnika u zarobljeništvu. Potencijal dobre priče koji je Brooks prepoznao nalazi se u njihovom sukobljavanju sa rasnom diskriminacijom kada su se vratili u svoju domovinu.

Projekat je počeo kao scenario, od Brooksovog pera, koji je inače odbio da napiše scenario za Wolrd War Z, misleći kako nije dovoljno kvalifikovan za taj posao. Potencijal je prepoznat, ali ne i do kraja iskorišćen, pa ga je Brooks smestio u formu grafičke novele koja je izašla 1.4.2014. Produkcijska kuća Sony Pictures se ipak odlučila za plemeniti poduhvat ekraniziranja ove snažne i bogate priče pa tako uskoro možemo očekivati i igrani film sa tom pričom.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...