•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Shirley MacLaine biće nagrađena AFI nagradom

Shirley MacLaine objavila je knjigu „I'm Over All That - and Other Confessions“, početkom ove godine. A sada će joj biti uručena nagrada za životno delo, 07/6/2012/

"Shirley MacLaine je gigant od ličnosti koji isijava i malim i velikim ekranima,“ rekao je predsedavajući AFI komiteta Howard Stringer.

Legenda američkog glumišta, MacLainova, glumila je u više od 50 hilivudksih filmova, a dobila je Oskara za film „Terms of Endearment.“ Bila je nominovana za još 5 njih a uručena joj je i najprestižnija francuska nagradu kulture, the Legion of Honour.

Profesionalno je zaigrala na Brodveju u „Oklahomi!“ 1950-e godine, a prvi put se pojavila na najšarmantnijem Hitchockovom filmu „The Trouble With Harry“, 1955-e, za šta je bila i nominovana za nagradu Zlatni Globus.

Lista njenih filmova je duga, kao i saradnici sa kojima je radila.

Zanimljivost vezana za glumicu, a manje poznata javnosti, jeste da je ona bila model za lik majke iz filma „Excorcist.“

Među ostalim dobitnicima nagrade su: Orson Welles, Bette Davis, Gene Kelly, Kirk Douglas, Elizabeth Taylor, Jack Nicholson, Martin Scorsese, George Lucas i Sean Connery.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...