•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Marvel u potrazi za `Doctor Strange'-om i ekipom koja će raditi na filmu

The Avengers: Ago of Ultron, koji u bioskope dolazi 2015. godine, označće kraj druge faze Marvelova filmskog univerzuma. O filmu koji će započeti treću fazu, zna se manje-više sve. To je Ant-Man pod rediteljskom palicom Egarda Wrighta, koji će u bioskopima zaigrati kasnije te godine. Ono što još uvek nije sigurno je koji će lik preuzeti centralnu ulogu koju je u prve dve faze imao Iron Man. Marvel je već rezervirao tri datuma u 2016. i 2017. godini za svoje filmova, a nakon brojnih intervjua s predsednikom Marvelovog studija Kevinom Feigeom, sve je izglednije da će upravo Doctor Strange biti središnja karika treće faze.

Heat Vision izveštava da su trenutno četiri reditelja ušla u uži krug izbora te da će se u bližoj budućnosti sastati s ljudima iz Marvela kako bi raspravili svoju viziju filma. Kandidati za rediteljsku stolicu su Mark Andrews, Jonathan Levine, Nikolaj Arcel i Dean Israelite. Što se tiče scenarija, glavni su kandidati scenaristi filmova Kunf-Fu Panda Jon Aibel i Glenn Berger.
Marvel zahteva blisku saradnju između reditelja i scenarista te se javljaju spekulacije da bi studio preferirao, ako je to moguće, da neko od navedenih reditelja istovremeno bude i scenarista. Andrews je najpoznatiji po svojem radu u Pixaru. Radio je na projektima poput The Incredibles i Cars, a rediteljsku palicu prvi put je preuzeo na snimanju animiranog filma Brave. Osim animiranih filmova, radio je i na filmu John Carter, na kojemu je osim što je napisao scenario, bio i pomoćni reditelj. S druge strane. Levine je poznat po svojim dramama poput The Wackness i 50/50 i po horor komediji Warm Bodies. Od četvorice navedenih kandidata, Arcel se čini najiskusnijim. Samostalno je snimio nekoliko filmova od kojih se najviše ističe A Royal Affair iz 2012. godine, koji je dobio nominaciju za najbolji strani film. Trenutno radi na adaptaciji poznatog stripa Fables. Nasuprot njemu, Israelite tek započinje svoju karijeru. Njegov prvi projekat Welcome to Yesterday, film o putovanju kroz vreme, tek dolazi u bioskope.

Na pitanje ko će glumiti Doctora Strangea još uvek nema konačnog odgovora. Postojala su nagađanja da bi Johnny Depp mogao preuzeti tu ulogu, ali je sada u igru ušao i jedan drugi, trenutno vrlo popularan glumac. Radi se o Madsu Mikkelsenu, čoveku koji je bio prvi Marvelov izbor za ulogu Malekitha u drugome Thoru. Nažalost, nije mogao uskladiti raspored snimanja Hannibala s onim koji je bio potreban za Thora pa je morao odustati od uloge. Sada nam se to ne čini tako lošim izborom, pogotovo ako pristane da glumi najmoćnijeg čarobnjaka Marvelovog univerzuma.

Za one koji nisu upoznati s Doctorom Strangeom, možemo ukratko reći da se radi o arogantnom, bahatom i pohlepnom, ali izuzetno sposobnom neurohirurgu koji doživi automobilističku nesreću koja mu uništi živce u rukama, ostavljajući ga nesposobnim da ikada više operiše. U želji da pronađe lek, nakon godina potrage za konvencionalnim rešenjima, polako gubi nadu i okreće se mističnom i natprirodnom. Otputuje na Himalaje kako bi došao u kontakt sa čovekom imena The Ancient One, koji mu u prvo vreme odbija pomoći, ali ga nakon nekog vremena nauči mističnim veštinama i pretvori u sledećeg vrhovnog čarobnjaka, glavnog zaštitnika zemlje od svih magičnih problema.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...