•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

9. FESTIVAL SRPSKOG FILMA FANTASTIKE

U Domu omladine i Jugoslovenskoj kinoteci će se od 15. do 18. oktobra održati 9. Festival srpskog filma fantastike. Posetioci će i ove godine imati prilike da pogledaju više od 40 domaćih i stranih filmskih ostvarenja i učestvuju u trećoj beogradskoj Zombi šetnji, koja će tradicionalno biti održana poslednjeg dana festivala. Kao i prethodnih godina, filmovi će se takmičiti za dve nagrade – Koskar i Piramidu. Koskar je zvanična nagrada i dodeljuje se u domaćoj (srpskoj) selekciji, regionalnoj selekciji (zemlje bivše Jugoslavije bez Srbije) i međunarodnoj (ostvarenja iz celog sveta). Piramida je nagrada za filmove na zadatu temu, a ona je ove godine nikada zanimljivija – slovenska mitologija. Festival ce biti otvoren od strane americkog reditelja Mika Garisa, koji se proslavio filmova zasnovanim na adaptaciji romana Stivena Kinga.

Zombi šetnja okuplja obožavaoce horora i fantastike, maskiranih u žive mrtvace. Prva ovakva šetnja u Srbiji, održana pre dve godine, postigla je veliki uspeh i privukla pažnju ne samo domaćih, nego i svetskih medija. Prošlogodišnjoj šetnji u Beogradu prisustvovalo više od 500 učesnika iz cele Srbije i regiona. Za maskiranje će i ove godine biti zadužen tim obučenih šminkera, predvođeni majstorom za specijalne efekte Miroslavom Lakobrijom i vajarkom Ninom Vujasin. Za učesnike Zombi šetnje pripremljena su brojna iznenađenja, koncerti, igrice kao i nagrade za najbolje maskirane. Kako biste se prijavili za besplatno šminkanje, potrebno je samo da do 11. oktobra pošaljete ime, prezime i godinu rođenja na zombiewalkbelgrade@gmail.com.

Festival srpskog filma fantastike je prva manifestacija u Srbiji koja je počela da se zanima za domaće filmsko stvaralaštvo u oblasti fantastike i horora. Mladim režiserima i filmskim umetnicima pruža se na taj način mogućnost da svoja ostvarenja prikažu širom zemlje, kao i u inostranstvu, gde ova delatnost Srbije na filmu nije dovoljno poznata. Festival je finansijski pomognut od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Dodatni kredibilitet mu daje i to što je uvršten u listu najeminentnijih filmskih festivala u Srbiji od strane Filmskog centra Srbije i tako prezentovan i na Kanskom filmskom festivalu.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....