•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Film 'Shutter Island' postaje TV serija, prvu epizodu režira Scorsesea

Uspešni film oskarovca Martina Scorsesea iz 2010. "Shutter Island" trebala bi postati TV serija pod nazivom "Ashecliffe", a pilot epizodu režiraće sam Scorsese na temelju scenarija koji će napisati Dennis Lehane, prenosi britanski The Telegraph.

Serija nazvana po duševnoj bolnici oko koje je smeštena radnja filma, istraživaće priču njenih osnivača koji su je sagradili početkom 20. veka i razvili metode lečenja mentalno bolesnih.

Film u kojem je glavnu ulogu ostvario Leonardo DiCaprio kao savezni šerif koji istražuje nestanak osuđenog ubice koji je pobegao iz bolnice na zabačenom ostrvu Shutter, na bioskopskim blagajnama je zaradio 300 miliona dolara.

Producentske kuće HBO i Paramount zajedno će režirati seriju.

Scenarista serije Dennis Lehane je pisac krimića koji je napisao roman na kojem se film "Otok Shutter" temelji. Lehane je takođe napisao "Mistična reka" (Mystic River) i "Nestala bez traga" (Gone Baby Gone), a oba romana su adaptirana u filmove.

Sedamdesetjednogodišnji Scorsese je uz ovaj TV projekt, nedavno završio dokumentarce o Billu Clintonu i njujorškom dvonedeljniku o književnosti, kulturi i aktualnostima "New York Review of Books". Kasnije ove godine trebalo bi započeti snimanje njegovog novog film "Silence" o sveštenicima koji su nastojali da donesu hrišćanstvo u Japan u 17. veku.

Već ima jedan projekat sa HBO-om - muzičku dramu smeštenu u New York na početku rođenja punka i disco muzike.

Koproducent serije je Mick Jagger a u njoj glumi Jaggerov sin James s Bobbyjem Cannavaleom, Rayom Romanom i Andrewom Dice Clayem. Na tom projektu Scorsese radi s tvorcem serije "Boardwalk Empire" Terenceom Winterom za koju je Scorsese režirao pilot epizodu.

Winter je pak napisao scenario za Scorseseov za Oscara nominiran film "The Wolf Of Wall Street!".

Website:avaz.ba
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...