•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Vudi Alen: Nemam ni crne, ali ni bele prijatelje

Optužen da u svojim filmovima nema crnih glumaca, proslavljeni američki reditelj Vudi Alen odgovara svojim poznatim, sarkastičnim humorom.

Na pitanje novinara "Njujork obzerver" da li namerava da u budućnosti radi s nekom afroameričkom glumicom poput Vajole Dejvis, Alen je uzvratio: "Samo ako budem napisao priču koja joj pristaje. Ljudi se ne angažuju zbog rase, već zato što odgovaraju za određenu ulogu".

"Ideja da namerno ne radim sa crnim glumcima je glupa. Rasa, prijatelji, to za mene ništa ne znači. Jedino je bitno da umetnik odgovara ulozi", objasnio je sedamdesetosmogodišnji reditelj i oskarovac.

Premda je blizak s rediteljem Spajkom Lijem, Alen precizira: "Sprijateljio sam se sa Spajkom Lijem. Ne družimo se, ali ja se ionako ni sa kim ne družim. Nemam ni crne, ni bele prijatelje".

Da se u Alenovim filmovima mogu ipak naći glumci različitih rasa, dokazao je sajt “Pure People” koji citira tri, doduše retka, izuzetka: Čivetel Edžiofor u filmu "Melinda i Melinda" (2005), Freida Pinto u filmu "Upoznaćeš visokog, crnog muškarca" i Džozefina Bejker u filmu "Ponoć u Parizu".

Website:vijesti.me
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...