•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Swordfish (2001)

Vrhunski producent Joel Silver predstavlja nam mračni akcioni triler iz sveta kontrašpijunaže. Da je film vrhunski režiran od Dominicka Senae i izuzetno uspešan, pokazuje svaka scena vrtoglave akcije "Operacije Swordfish".

Unutar našega sveta postoji još jedan svet: zaštićen je šiframa, lozinkama i najnaprednijim sigurnosnim sistemima. Tamo se čuvaju najdublje tajne, informacije koje nas mogu diskreditovati, inkriminirati i doslovno uništiti. U celoj priči vrte se i ogromne količine novca. Reč je o svetu nazvanom "Operacija Swordfish".

Gabriel Shear (John Travolta) je harizmatični i opasni špijun koji želi ući unutar sistema kako bi mogao finansirati svoju specifičnu vrstu patriotizma. Ako uspe, milioni skriveni u vladinim ilegalnim fondovima biće njegovi. Da bi to učinio, treba mu superhaker kojem će i najneprobojniji sistemi zaštite biti tek malo ozbiljnija dečja igra. Zadatak je to kao stvoren za Stanleya Jobsona (Hugh Jackman), jednog od dva najbolja hakera na planeti. Nakon što je odslužio kaznu zbog uzrokovanja apsolutnog haosa u FBI-jevim high-tech operacijama, zabranjeno mu je da se približi bilo kojoj elektronskoj trgovini na udaljenost manju od 50 metara. Sada Stanley živi u oronuloj prikolici, bez novca i sam, a jedina mu je nada da opet vidi svoju ćerku Holly (Camryn Grimes), koju je izgubio prilikom razvoda. Gabriel i njegova prelepa partnerka Ginger (Halle Berry) uvuku Stanleyja u zaveru, a on ubrzo shvata da ništa nije onako kako izgleda i da će se jako morati da potrudi da iz cele priče izađe čist.

Dva puta nominovan za Oscara, jedan od najomiljenijih američkih glumaca, John Travolta glumi Gabriela Sheara, čoveka koji ima duboke veze sa najvišim državnim i vojnim vrhovima. Glumac kaže da je "Gabriel očigledno špijun, ili bivši špijun, ali u svom umu on sebe vidi kao pozitivca. On ima svoje ideje rešavanja međunarodnog terorizma, ali za njih mu treba novac koji misli da preuzme iz vladinih tajnih fondova prljavog novca." Naravno, situacija će se odvijati mnogo složenije, a lepezu likova koji film upotpunjuju čine sjajni Don Cheadle, Vinnie Jones i Sam Shepard, koji nimalo ne zaostaju za glavnim akterima "Operacije Swordfish". Film je režirao Dominic Sena, najpoznatiji po svom proslavljenom radu u muzičkoj industriji sa više od 100 spotova iza sebe. Snimao je spotove za zvezde kao što su David Bowie, Tina Turner, Bryan Adams, Steve Winwood, Fleetwood Mac i Janet Jackson za čiji je "Rhythm Nation 1814" osvojio i nagradu Grammy. Svoju filmsku karijeru otpočeo je kultnim filmom "Kalifornija" sa Brad Pittom, Juliette Lewis i Davidom Duchovnyjem te je po mišljenju slavnog Joela Silvera bio kao naručen za režiju ovog spektakularnog akcionog high-tech trilera.

Žanr:akcija, krimi, triler
Godina:2001
Reziser:Dominic Sena
Scenario:Skip Woods
Uloge:John Travolta, Hugh Jackman, Halle Berry
Uzrast:R
Award:4 nagrade i 6 nominacija
Studio:Jonathan Krane Group, Krane Entertainment, NPV Entertainment
Zemlja:United States
Website:operationswordfish.warnerbros.com
Jezik:Engleski
Trajanje:99 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....