•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Polanski planira snimanje filma o Drajfusovoj aferi

Francuski reditelj poljskog porekla Roman Polanski planira da u Poljskoj snimi film o čuvenoj Drajfusovoj aferi ukoliko dobije garancije da neće imati sudskih problema zbog optužbe o silovanju jedne maloletnice u SAD 1977. godine, prenose francuski mediji.

Filmski Institut Poljske naveo je da je 80-godišnji sineasta iznajmio stan u Krakovu i da je zajedno s porodicom posetio nacistički koncentracioni logor u Aušvicu, gde je umrla njegova majka.

Polanski je proveo veliki deo svog detinjstva u Krakovu gde želi da snimi film o Drajfusovoj aferi u Francuskoj koja je izazvala duboke podele u društvu krajem 19. veka. Ta afera se danas često navodi kao najpoznatiji primer nepravednih optužbi i osude nedužnih ljudi.

Producent Rober Benmuša, koji je radio s Polanskim za film "Pijanista", izjavio je da još nije donesena konačna odluka o snimanju ostvarenja o Drajfusovoj aferi.

"Prvo treba da budemo sigurni da snimanje neće biti prekinuto iz sudskih razloga", rekao je Benmusa.

Polanski se 1977. godine izjasnio krivim za optužbe o seksualnim odnosima sa tada 13-godišnjom Samantom Gejmer.

Reditelj je bio 42 dana u zatvoru posle čega je pušten na slobodu uz kauciju.

Website:avaz.ba
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...