•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

My Little Assassin (1999)

Vladavina kubanskog predsednika i vođe revolucije Fidela Castra i dalje je inspiracija američkim filmašima. Jedan je od primera i drama sa elementima trilera "My Little Assassin" koja je snimljena prema istinitim događajima. Zaista netipična priča kada su posredi američko-kubanski politički odnosi, zaživela je u režiji dobitnika Emmyja Jacka Bendera koji ju je zamislio kao spoj ljubavne priče, špijunskog trilera i istorijske rekonstrukcije razdoblja sa kraja pedesetih.

Havana, 1981. Marita Lorenz stiže na Kubu prisećajući se dramatičnih događaja otpre 22 godine... New York, 1959. Marita je zaigrana devetnaestogodišnjakinja koja uprkos savetima majke Alice ne pomišlja da donese konačnu odluku o svojoj budućnosti. Otputovavši na Kubu, devojka privuče pažnju novog kubanskog vođe, harizmatičnog Fidela Castra koji joj ponudi mesto svoje nove sekretarice.

Njih dvoje vrlo brzo postanu ljubavnici i Marita zatrudni. Probudivši se jednoga dana mamurna u bolničkoj sobi, nesrećna devojka shvati da je prebačena u SAD i da je pobacila. Agent Stewart Allen u majčinoj zaštiti objasni joj da je rodila dečaka kojega je Castro odmah po rođenju ubio. Iako teško prihvaća istinu, Marita odluči da učestvuje u planu američke vlade da se ponovno pokuša približiti kubanskom vođi i ubiti ga.

Reč je o televizijskoj produkciji, ali se Bender potrudio da završni rezultat pleni ambicioznom produkcijom i izborom glumačke ekipe. Njoj je na čelu G. Anwar koja je vrlo dobro utelovila zbunjenu mladu ženu, a Fidela Castra tumači J. Mantegna, dok su u ostalim ulogama R. Davi, S. Paulin i J. Clayburgh u efektnoj ulozi Maritine majke Alice. Stvarna Marita živi povučeno u SAD-u, dok je njen sin Andre Castro pedijatar u Havani. Agent koji ju je angažovao za Castrovo ubistvo poginuo je u vazdušnoj nesreći 1964.

Žanr:drama
Godina:1999
Reziser:Jack Bender
Scenario:Crystal Zevon, Ramey E. Ward
Uloge:Gabrielle Anwar, Joe Mantegna, Robert Davi
Studio:Gleneagle Productions, Hearst Entertainment Productions, Xenon Pictures
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:92 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...