•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Cousin Bette (1998)

Film 'Cousine Bette' snimljen je prema istoimenom Balzacovom romanu iz 1846. U središtu priče usamljena je i nesrećna žena koja zadovoljstvo pronalazi u spletkarenju protiv vlastite porodice. Priča je zanimljiva i puna preokreta, a karakteri pronicljivo i inteligentno opisani i oživljeni.

Baron Hulot potrošio je porodično bogatstvo na niz ljubavnica od kojih je poslednja poznata zabavljačica Jenny Cadine u koju je ludo zaljubljen. Nakon smrti njegove žene rođakinja Bette preuzima brigu o domaćinstvu i njihovoj kćeri Hortense koja je zbog svoje mladosti i lepote u Parizu na glasu kao najpoželjnija udavača. Iako ima bogate prosce, Hortense se odbija udati bez ljubavi.

Bette slučajno pronalazi mladog poljskog grofa koji se pokušao ubiti i njeguje ga do ozdravljenja. Budući da on pokazuje umetničke sklonosti, Bette postaje njegova zaštitnica i pomaže da njegove umetnine pronađu put do kupaca. Pritom se sasvim neočekivano on zaljubi u Hortense i oženi se s njom. Slomljenog srca, ogorčena i uverena da je baronova porodica kriva za njenu tugu i usamljen život, Bette odluči da se osveti i spletkama dovodi zaigranog umetnika u naručje Jenny Cadine, čime izluđuje i Hortense i barona Hulota...

Žanr:komedija, drama, romansa
Godina:1998
Reziser:Des McAnuff
Scenario:Honoré de Balzac, Lynn Siefert
Uloge:Jessica Lange, Elisabeth Shue, Bob Hoskins
Uzrast:R
Award:1 nominacija
Studio:Fox Searchlight Pictures
Zemlja:UK
Jezik:Engleski
Trajanje:108 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu