•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Tarantino izgubio prvu sudsku bitku protiv sajta Goker

Američki reditelj Kventin Tarantino izgubio je prvu sudsku bitku protiv internet sajta Goker (Gawker) od kojeg traži milion dolara jer je doprinio da u javnosti procuri njegov najnoviji scenario.

Sudija Džon Voker iz suda u Los Anđelesu ocenio je da Tarantinovi advokati nisu dali dokaze "koji potvrđuju da je sajt direktno prekršio autorska prava".

Voker je Tarantinu omogućio da se žali na sudsku presudu do 1. maja.

Tarantino je početkom januara saopštio da neće režirati film "Hateful Eight" zato što je scenario objavljen na internetu.

Sajt Goker je objavio članak na tu temu i ponudio linkove za sajtove koji su objavili Tarantinov scenario.

Tarantino je tužio Goker, ali i osobe koje su anonimno objavile njegov scenario. Te osobe se terete za kršenje autorskih prava, a Goker da je doprinio kršenju autorskih prava.

Tarantino traži milion dolara odštete po svakoj tužbi.

Glavni urednik Gokera Džon Kuk rekao je da njegov sajt nije objavio scenario, već da se on najpre pojavio na sajtovima Anonfajls (AnnonFiles) i Skribd, pa je tek onda Goker objavio tekst da se scenario pojavio na internetu.

Reditelj je saznao da je scenario dospeo u javnost kada je njegov agent počeo da dobija pozive glumaca koji su želeli da igraju u filmu.

Tarantino je napisao scenarije za filmove "Prava romansa" (1993), "Rođene ubice" (1994) i "Od sumraka do svitanja" (1996).

Njegovi najpoznatiji filmovi kao reditelj su "Petparačke priče" (1994), "Četiri sobe" (1995), "Džeki Braun" (1997), "Ubiti Bila" (2003), "Ubiti Bila 2" (2004) i "Đangova osveta" (2012).

Često glumi sporedne uloge u svojim filmovima.

Website:vijesti.me
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu